Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 maart 2015 Waddenwijsheden gebundeld

Ecomare logoBron: Ecomare - Welke beestjes krioelen er in het zand, welke wadvogels werden gegeten in de terpentijd, hoe oud wordt een zwaardschede, welke stormen zijn gevaarlijk voor de wadden? Dit zijn enkele onderwerpen die voorbij komen in het nieuwe boek 'Meer Waddenwijsheid'. Het boek bevat 30 artikelen en allemaal vertellen ze over een wetenschappelijk onderzocht aspect van de Waddenzee.

WadWeten

Vanwege de zeldzaam hoge natuurwaarden is de Waddenzee in 2009 uitgeroepen tot werelderfgoed. Er wordt al heel lang onderzoek in dit unieke gebied gedaan. Vaak speurtochten in het verleden om beter inzicht te krijgen in hoe de Waddenzee vandaag de dag in elkaar zit. De 30 artikelen in het boek zijn populair geschreven en maken deel uit van de wekelijkse artikelen op de websitepagina WadWeten, een samenwerking tussen Ecomare, de Waddenvereniging en de Waddenacademie.

Meer Waddenwijsheid

Waar verkrijgbaar?

Het boek telt 64 pagina's en is full colour. Het is verkrijgbaar via de boekhandel, de Waddenvereniging en bij Ecomare. Prijs € 12,90.

Meer weten?

Lees alle waddenwijsheid artikelen op de site van WadWeten: www.waddenacademie.nl/wetenschap/wadweten/

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna