Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 maart 2015 Informatiebijeenkomst op 19 april 2015 over het maken van een buitenkunstwerk voor Kunstroute Zijpe 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Bent u geïnteresseerd in kunst? Heeft u een beeldend idee altijd al willen uitvoeren? Wilt u uw werkwijze ontwikkelen, aanscherpen of verbeteren? Dit kan door deel te nemen aan de Masterclass Buitenkunst Verlicht van Kunstroute Zijpe.

In 2015 zijn twee professionele kunstenaars aangetrokken die de deelnemers aan de masterclass gaan begeleiden, dit zijn Cobi Dierikx (rvs en staal) en Judith Hebly (glas-in-lood en hout). Deelname is gratis. De materiaalkosten voor het kunstwerk zijn voor de deelnemers zelf. Deelnemen kan alleen, per duo of in/met een groep. Het kunstwerk zal tijdens Kunstroute Zijpe 2015, welke plaatsvindt van 27 juni 2015 t/m 16 augustus, opgenomen worden in de buitenexpositie. Na Kunstroute Zijpe mogen de deelnemers hun eigen kunstwerk meenemen. In 2015 is het thema van Kunstroute Zijpe "verlichting". Dit kan zowel letterlijk als figuurlijk geïnterpreteerd worden.

Informatiebijeenkomst zondag 19 april

Op zondag 19 april 2015 vindt van 14:00 tot 16:00 uur bij Ooyenbargh Interieurhoeve (Grote Sloot 137) de informatiebijeenkomst over de masterclass plaats.

Geïnteresseerden kunnen deze bijeenkomst vrijblijvend bijwonen. Tijdens de bijeenkomst zullen de betrokken professionele kunstenaars zichzelf presenteren, voorbeelden van hun eigen werk laten zien en een toelichting geven op keuzes die zij maken tijdens het ontstaanstraject van een kunstwerk. Hoe en op welk moment bepaal je het materiaal? Hoe monteer je een kunstwerk zodat het tegen weer en wind kan? Hoe zorg je ervoor dat een kunstwerk niet "verdwijnt" in de ruimte.

Hoe krijgt een ontwerp een extra dimensie of meer zeggingskracht? Na de presentaties kunnen de geïnteresseerden zich direct aanmelden en aangeven door welke kunstenaar zij begeleid willen worden.

De begeleidend kunstenaar zal de deelnemers meenemen in het gehele traject.

Tussen 19 april 2015 en eind mei 2015 kunnen de deelnemers met vragen over het ontwerp, materiaalgebruik, constructiemogelijkheden etc. per mail en telefonisch terecht bij hun begeleider. Eind mei 2015 dienen de deelnemers hun ontwerp gereed te hebben en te presenteren. In de maand juni 2015 vinden in de weekenden de drie werksessies plaats. Tijdens de werksessies kunnen de deelnemers met de adviezen van de kunstenaars aan de slag en onder begeleiding hun ontwerpidee uitwerken tot een buitenkunstwerk welke tentoongesteld zal worden tijdens Kunstroute Zijpe 2015.

Aanmelden voor de bijeenkomst of aanvullende informatie opvragen over het project, kan t/m 18 april 2015 door een e-mail te sturen naar: info@kunstroutezijpe.nl

Wilt u deelnemen maar bent u op 19 april 2015 verhinderd, dan kunt u eveneens contact met Stichting Kunstroute Zijpe opnemen om de mogelijkheden door te spreken.

Informatie over Kunstroute Zijpe en Stichting Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl

Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna