Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 april 2015 Weer ruim excursieaanbod van Staatsbosbeheer op Texel in april 2015

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek: Langs de lepelaars en meeuwen van de Geul; Jagers in de lucht; Duinvalleien en duinvogels in De Muy;Ontwakend duin; Door de zoute kreken van De Slufter.

Langs de lepelaars en meeuwen van de Geul

In het reservaat De Geul is de grootste broedkolonie lepelaars te vinden.

Tijdens de excursie kunt u de aalscholvers van dichtbij bekijken, hoe goed de lepelaars zich laten zien is telkens een verrassing. De route gaat ook door de grootste meeuwenkolonie van Texel. De boswachter van Staatsbosbeheer doet ook graag een boekje open over de geschiedenis, het vogelleven, de plantengroei en het beheer van dit gebied.

April 11.00uur: wo 1, do 2, zo 5, ma 6, wo 8, do 9, zo 12, wo 15, do 16, zo 19, wo 22, do 23, zo 26 ma 27, wo 29, do 30

Jagers in de lucht

In het overgangsgebied van De Dennen, een honderd jarig bos en de duinen van Texel is de kans op het zien van roofvogels erg groot. In de duinen broeden bruine en blauwe kiekendief; in het bos buizerd, havik, sperwer en boomvalk; ransuil en torenvalk kunnen in beide terreinen broeden. Tijdens de excursie laat de boswachter u kennismaken met deze jagers. Ze zullen niet elke keer allemaal te zien zijn, maar vaak zijn er wel sporen te vinden van de niet zichtbare jagers. Uiteraard wordt er ook gekeken naar andere vogels, ze zijn samen met andere dieren de prooi van deze jagers.

April 11.00uur: za 4, za 11, za 18, za 25

Duinvalleien en duinvogels in De Muy

De Muy, een gebied van door duinenrijen afgesloten strandvlaktes. Bruine kiekendieven, lepelaars en aalscholvers broeden in het riet rond de Muyplas. In de duinvalleien bloeien veel bijzondere planten als orchideeën, duizend guldenkruid en parnassia. Maar er is veel meer te ervaren, de boswachter van Staatsbosbeheer laat u kennismaken met het landschap, de planten, vogels en andere dieren van dit gevarieerde gebied.

April 15.00uur: ma 27

Ontwakend duin

De zon komt op en laat de zee schitteren in het ochtendlicht. Steeds meer vogels voegen zich bij het koor dat de ochtend begroet. Tijdens een excursie met de boswachter in het natuurreservaat De Muy kunt u getuige zijn van dit indrukwekkende schouwspel. Het is een befaamd vogelgebied, onder andere vanwege de lepelaars en kiekendieven die er broeden.

April 6.00uur: di 7, di 14, di 21, di 28

Door de zoute kreken van De Slufter

De Slufter is bijzonder doordat het Noordzeewater er binnen de duinen kan komen.

De planten zijn er bestand tegen zeewater. Er broeden eidereenden en veldleeuwerikken en in de winter verblijven er wintertalingen en smienten. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt u graag over de geschiedenis en laat u kennismaken met zeekraal en lamsoor.

April 10.30uur: do 2, zo 5, ma 6, do 9, zo 12, do 16, zo 19, do 23, zo 26, do 30

Maximum groepsgrootte 20 personen Boeken van excursies kan via http://www.ecomare.nl of bij excursiebalie van Ecomare Ruyslaan 92, 1796 AZ De Koog, hier kunt u ook terecht voor informatie.

Excursies incl. 21% BTW

De startpunten van de excursies zijn ook te bereiken met de Texelhopper.

Tarieven:
Volwassenen € 9,25 groep € 141,50
Tot en met 12j € 5,55 groep € 85

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna