Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 15 april 2015 Vrijwilligers uit Purmerend e.o. restaureren tuinwal Hoge Berg op Texel

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - door Erik van der Spek - Vrijwilligers van de Werkgroep Kwadijkervlot uit Purmerend hebben bij Staatsbosbeheer eind maart vijfenvijftig meter tuinwal hersteld en zes meter nieuwe tuinwal gezet. Gedurende de herfst en winter beheert deze werkgroep een aantal natuurgebiedjes in de omgeving van Purmerend. Deze werkperiode wordt traditioneel afgesloten met een weekend op Texel, waarbij op zaterdag aan het plaatsen of herstellen van tuinwallen wordt gewerkt. Vandaag is langs het Skillepaadje een oude deels ingezakte tuinwal hersteld. De slechtste plekken zijn volledig opnieuw opgebouwd en over de hele lengte is de tuinwal opgehoogd.

In de loop van de jaren zakken tuinwallen in, door vertering van de zoden, slijtage en inklinken. Op de plekken waar de bovenkant van de tuinwal rijk is aan bloeiende planten zijn de zode bewaart en weer bovenop terug geplaatst.

Behalve de werkgroep werkten ook Johan Hin, broer van de pachter van het land en Johan Stoop van Tatenhove BV mee. Het miezerige weer maakte het een pittige klus. Staatsbosbeheer is blij met deze hulp van de ‘ overkant’ bij het beheer van het landschapsreservaat De Hoge Berg. Morgen is de werkgroep actief met het beheren van het insectenreservaat De Zandkuil van de collega’s van Natuurmonumenten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna