Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 april 2015 Schagen: Bewonersbijeenkomst kermis druk bezocht

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De bewonersbijeenkomst op woensdag 8 april 2015 is druk bezocht door bewoners en ondernemers. De gemeente wil de kermis in 2015 ruimer, gezelliger en veiliger opzetten op de Markt en Nieuwstraat met minder attracties.

Voor de kermis 2016 en verder wil de gemeente de kermis niet langer 10, maar 6 dagen laten duren en een deel van de kermis op het parkeerterrein aan de Julianalaan plaatsen in plaats van op de Nieuwstraat. Tijdens de avond konden de aanwezigen de plannen voor de kermis in de kern Schagen bekijken. Aan aanwezige ambtenaren en collegeleden konden zij al hun vragen stellen. Ook werd gevraagd mee te denken over hoe de overlast zo min mogelijk zou kunnen zijn. Wethouder Sigge van der Veek over de avond: "Ik ben blij dat veel bewoners naar de avond zijn gekomen. Wij wilden graag van hen horen wat zij van onze plannen vinden.

Voor de kermisindeling van 2015 was er veel begrip. Voor de kermisindeling van 2016 en verder was het signaal anders. Dat omwonenden van het parkeerterrein aan de Julianalaan en de scholen niet heel blij zijn dat zij een aantal dagen per jaar een kermis voor hun deur krijgen, kwam niet geheel als een verrassing. Toch had ik zoveel commotie niet verwacht. Ik hoop dat we er met elkaar uit kunnen komen. De plannen die wij hebben, zijn niet in beton gegoten. We gaan serieus kijken naar alles wat tijdens de avond is gezegd en wegen daarbij alle belangen af."

Tijdens de avond zijn veel vragen gesteld en opmerkingen gemaakt over het parkeerterrein aan de Julianalaan. Ook zijn er alternatieven gegeven voor de locatie van de kermis. Dit alles wordt nu bekeken en van een reactie voorzien. Dit alles zetten we daarna op onze website.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna