Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 april 2015 Bloemendagen Anna Paulowna van 2 tot en met 6 mei 2015

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Anna Paulowna-polder staat van 2 tot en met 6 mei 2015 in het teken van bloemen vanwege de Bloemendagen. Niemand minder dan Boer Tom, inmiddels de bekendste tulpenkweker van Nederland vanwege tv-programma Boer Zoekt Vrouw, opent dit fleurige evenement.

"Tulpen zijn echt mijn ding en hoe kun je de Bloemendagen nou beter openen dan met deze mooie bolgewassen!", laat Boer Tom enthousiast weten. Hij komt op zaterdag 2 mei 2015 om 12.00 uur naar Anna Paulowna om de Bloemendagen te openen. Op deze dag is een gedeelte van het Sluisplein in winkelcentrum Molensluis omgetoverd tot een tulpenpluktuin. Boer Tom begeeft zich tussen de tulpen om het eerste bosje te plukken en daarmee officieel de Bloemendagen te openen. Daarna mogen de kinderen van de basisscholen uit de omgeving de tuin in om een bosje tulpen te plukken voor iemand die wel een bloemetje verdiend. De Bloemenmeisje zijn aanwezig om de bosjes mooi in te pakken. Dit alles met op de achtergrond vrolijke muziek van draaiorgel De Barometer.

In de ban van mozaïeken

Tijdens de Bloemendagen zijn Anna Paulowna, Breezand en Wieringerwaard in de ban van kleurrijke bollenvelden, evenementen en mozaïeken. Naast de grote en kleine mozaïeken, kunt u genieten van bewegende werkstukken en versierde bruggen en straten. Daarnaast worden er veel randactiviteiten georganiseerd, zoals exposities, rommelmarkten en puzzelritten.

Informatiepunt

Bij het informatiepunt op de hoek Molenvaart/Smidsweg in Anna Paulowna ligt een gratis infoblad en plattegrond voor u klaar. In het infoblad staat interessante informatie over de Bloemendagen, die alweer voor de 62e keer op rij worden georganiseerd. De plattegrond zorgt ervoor dat u niets mist. De Bloemendagen zijn goed voor een compleet dagje uit; zowel op de fiets als met de auto. Ook rijdt er een tractor met huifkar langs de highlights in de polder, waar u tegen een klein bedrag kunt instappen.

Kijk voor uitgebreide informatie op de website www.bloemendagen.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna