Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 april 2015 Bestuursovereenkomst voor regionaal wandelnetwerk in de Kop van Noord-Holland

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Een omvangrijk regionaal wandelnetwerk van tegen de 700 kilometer in de Kop van Noord-Holland. Dit willen de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen al langer voor elkaar krijgen. Afspraken zijn opgenomen in hun project 'Groen in de Kop' Ze sluiten daar nu een overeenkomst voor met Stichting Recreatie Noord-Holland. De financiering komt voor 50% voor rekening van de drie gemeenten. De overige 50% wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland.

Burgemeester en wethouders van Schagen stemmen in met de overeenkomst. "Deze wandelroutes hebben absoluut een positief effect op de woonkwaliteit, de leefomgeving van Schagen en de regio. Daarnaast zijn deze wandelroutes nuttig en van belang voor zowel recreatie en toerisme." Ondertekening van de overeenkomst vindt binnenkort op een nader te bepalen moment plaats.

Nieuwe en al gerealiseerde routes

In 2015, 2016 en 2017 legt Recreatie Noord-Holland nieuwe routes aan, in overleg met de grondeigenaren en betrokkenen in de kernen. Daarbij worden inbegrepen: aansluitingen op gedeeltelijk al gerealiseerde delen zoals de Waddenwandelpaden (156 km) en het in 2014 vernieuwde netwerk Schagen-Stad (60 km). Met reeds door Harenkarspel aangelegde delen en de op 27 maart 2015 nog officieel te openen routes in voormalig Zijpe beschikt Schagen inmiddels over ca. 200 km wandelnetwerk.

Nieuwe routes zijn nog voorzien bij en tussen de kernen Eenigenburg, Dirkshorn en Waarland. Eenigenburg onder meer vanwege afspraken met de provincie over een wandelverbinding vanaf de West Friese omringdijk naar de 'landmark' 't Huys te Nuwendore. Beoogd eindresultaat voor Schagen is tegen de 300 km voor wandelliefhebbers aantrekkelijke routes door stads- en dorpskernen, agrarisch 'boeren' land en kustgebied.

Informatie en promotie

In 2015 ontwikkelt Recreatie Noord-Holland communicatie over de wandelroutes met inzet van nieuwe en bestaande media zoals de gemeentelijke websites en www.wandelnetwerknoordholland.nl [http://www.wandelnetwerknoordholland.nl].

Informatie en kaartbeelden van de routes van Schagen zijn nu en straks op deze pagina http://www.schagen.nl/bezoeker/wandelen-fietsen_41201/item/wandelroutes_11863.html beschikbaar.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna