Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 23 april 2015 Geocache Cito Event langs de fortificaties van Den Helder op zaterdag 25 april 2015

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Met je GPS wandelen langs de fortificaties van Den Helder en genieten van de prachtige omgeving. Gelijktijdig zoek je een schat en ruim je zwerfafval op: dat zijn de ingrediënten van een nieuw wandelevenement in Den Helder. De organisatie Nederland Schoon ondersteunt voor het eerst een dergelijk geocache-evenement.

Ruim 180 deelnemers uit alle windstreken van Nederland hebben zich op dit moment aangemeld voor het Geocache Cito Event op zaterdag 25 april 2015 in Den Helder.

Het evenement is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen verschillende partijen. De jaarlijkse subsidie van Nederland Schoon voor projecten die zwerfafval tegengaan, was voor Jan Roelofsen (Stichting Strand Exploitatie) en Monique Markus (gemeente Den Helder) de trigger. Zij zochten naar een nieuw concept dat nu samenkomt in dit Geocache Cito Event. De organisatie is in handen van de gemeente Den Helder, Stichting Stelling Den Helder en een aantal Geocachteams uit deze gemeente.

Landelijk pilotproject 'Nederland Schoon'

Het Geocache Cito Event is niet alleen nieuw voor Den Helder, maar ook voor ondersteuner Nederland Schoon. Voor deze organisatie is het een pilotproject in het kader van het opruimen van zwerfafval. De deelnemers gaan namelijk op zoek naar twee zaken: caches en zwerfafval. Vandaar ook de naam CITO: dit staat voor Cach In Trash Out. In hun zoektocht naar de schat nemen de deelnemers ook het zwerfafval mee dat zij tegenkomen op hun route over de liniedijken en paden langs de Stelling van Den Helder. Wethouder Jacqueline van Dongen: "Zo is dit een echt win-win evenement! Hier gebeurt precies wat 'Nederland Schoon' bedoelt als ze zegt dat iedereen kan helpen zwerfafval tegen te gaan. Het is een taak voor ons allemaal en zaterdag een specifieke taak voor de Geocachteams op de Stelling van Den Helder. Ik ben er blij mee!"

Routes over Stelling van Den Helder

De deelnemers kunnen zaterdag 25 april 2015 kiezen uit twee prachtige routes. Beide routes zijn ongeveer zeven kilometer lang. Eén route gaat richting Fort Kijkduin en de andere naar Fort Westoever. Deze mooie forten zijn tevens geopend voor bezichtiging door de deelnemers. De vrijwilligers van Stichting Stelling Den Helder maken dit mogelijk. Na terugkomst in Hotel Den Helder (tevens startpunt) ontvangen de Geocacheteams (zolang de voorraad strekt) een coin als dank voor deelname en hun inzet.

Avontuurlijk spel

Geocaching (spreek uit: dzjio-kesjing) is een populair spel waarbij je met een GPS op zoek gaat naar een schat (de cache). Basisidee is dat personen en organisaties of verenigingen caches verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Dit gebeurt over de hele wereld. Andere GPS gebruikers benutten deze coördinaten om deze caches te vinden. Ook in Den Helder liggen veel leuke caches.

Zo'n cache is bijvoorbeeld een munitiekistje. In het kistje zit altijd een logboek, waarin je je naam schrijft als bewijs dat je de cache gevonden hebt (loggen). In het kistje zitten ook vaak spulletjes zoals sleutelhangers, knuffels of spelletjes die geruild mogen worden voor iets van gelijke of hogere waarde.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna