Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 april 2015 Adopteer een Monument, alle scholen uit Den Burg doen mee

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op donderdag 16 april 2015 is 'Adopteer een Monument'. Dit jaar doen hier voor het eerst alle scholen uit Den Burg aan mee. Leerlingen van groep 7 en/of groep 8 komen naar het gemeentehuis en leggen bloemen op de geallieerde graven op de Algemene Begraafplaats aan de Kogerstraat. De heer G. (Gelein) Jansen is gastspreker.

In 1988 hebben De Thijsseschool, de Fontein en de Jozefschool de monumenten op de Algemene Begraafplaats aan De Kogerstraat geadopteerd. Ieder jaar besteden de leerlingen van groep 7 of 8 hier aandacht aan door het maken van muziek en voordrachten van poëzie en proza (vaak door de leerlingen zelf gemaakt of bewerkt). Op initiatief van de heer Gelein Jansen is eind vorig jaar contact opgenomen met de Jozefschool, Kompasschool en Vrije School Stella Maris met het verzoek om hier ook aan mee te doen. Met dit verzoek is ingestemd zodat dit jaar voor het eerst alle scholen van Den Burg meedoen aan 'Adopteer een Monument'.

De heer G. (Gelein) Jansen is dit jaar gastsprekers. Hij vertelt over 'Het verhaal van de oorlog op Texel na 70 jaar'. Hij is ook de schrijver, samensteller en ontwikkelaar van de bundel 'oorlogsverhalen op Texel' een bundel met 5 verhalen over de oorlog op Texel. Alle leerlingen van groep 7 en of 8 hebben dit boekje van de gemeente cadeau gekregen omdat het dit jaar 70 jaar geleden is dat de oorlog is afgelopen.

Na de bijeenkomst in het gemeentehuis worden bloemen gelegd op de Geallieerde graven op de Algemene Begraafplaats aan de Kogerstraat en gaan de leerlingen op de foto bij het monument dat zij geadopteerd hebben. Op 4 mei 2015 worden namens deze scholen bloemen gelegd op de Algemene Begraafplaats. De voordracht van de leerlingen van De Jozefschool wordt ook voorgedragen tijdens de herdenkingsdienst op 4 mei 2015.

Programma:

10.00 uur

Ontvangst in de raadszaal
Voordrachten en muziek door de leerlingen
Gastspreker Gelein Jansen vertelt over de oorlog op Texel

11.00 uur

Bezoek aan de Algemene Begraafplaats aan de Kogerstraat, waar bloemen gelegd worden bij de geallieerde graven en de leerlingen op de foto gaan bij de monumenten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna