Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 mei 2015 Den Helder: Hoogste punt School 7

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Donderdagmiddag 7 mei 2015 hesen KopGroep Bibliotheken, de Helderse Historische Vereniging en de Helderse Volksuniversiteit hun vlaggen op het dak van School 7.

Hiermee vierden de toekomstige gebruikers samen met opdrachtgever Woningstichting het bereiken van het hoogste bouwpunt. Daarna was er traditiegetrouw pannenbier voor de bouwvakkers van aannemersbedrijf Dozy. Zij werken hard om het gebouw eind dit jaar te kunnen opleveren. De daadwerkelijke verhuizing van de bibliotheek wordt medio maart 2015 2016 geschat, want ook binnen in het gebouw moet nog veel gebeuren voordat de boeken en andere materialen kunnen worden uitgeleend.

De combinatie van nieuwbouw met het renoveren van de ruim honderd jaar oude school maakt het project arbeidsintensief. De oorspronkelijke situatie is het uitgangspunt geweest voor het door Drost+Van Veen ontworpen gebouw. De structuur van lokalen, gangen en toiletten is intact gelaten. Het nieuwe deel zal de collectie gaan herbergen. School 7 wordt een echte blikvanger in het Stadshart en een mooie verbinding naar Willemsoord.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna