Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 mei 2015 Noord-Holland: The treasure games 2015 komen eraan op 7 juni 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Eén dag, één tijdstip, vijf locaties en meer dan honderd verborgen schatten: het spannendste gps-speurspektakel van Noord-Holland belooft weer voor de nodige adrenaline te gaan zorgen.

Zoek mee op 7 juni 2015

2015 05 19 treasure games Houd je van spanning, actie en avontuur? Ben je niet los te weken van je mobieltje? Dan zijn The Treasure Games echt iets voor jou! Met een mix van technologie, handigheid, doorzettingsvermogen en een snufje mazzel ga je op zoek naar verborgen prijzen. Een combinatie van geocaching en schatzoeken, zeg maar.

Deelname is gratis en kan in één van de vijf recreatiegebieden in Noord-Holland.

De hoofdprijzen? Maar liefst vijf ballonvaarten voor twee personen. In elk recreatiegebied één.

Hoe werkt het?

Met behulp van coördinaten en een gps-app ga je op zoek naar de schat. In elk recreatiegebied liggen een twintigtal aantrekkelijke prijzen, waaronder festivalkaarten, diner- en verblijfsbonnen en zelfs een ballonvaart. Veel van deze prijzen worden beschikbaar gesteld door de ondernemers in de gebieden, maar ook landelijke organisaties dragen bij aan de prijzenpot

Bij het bereiken van de eerste set coördinaten tref je een puzzel, die je moet oplossen om de tweede set coördinaten te krijgen. Na een tocht van ongeveer anderhalf uur kom je op de plek van bestemming, mits je bij elk tussenpunt de juiste coördinaten hebt ontrafeld. Op het eindpunt liggen de prijzen verstopt, verspreid over een gebied van circa 100 m2. In camouflageverpakking natuurlijk, want ook na het volbrengen van de puzzeltocht moet je je best doen om de prijzen te vinden.

Wat heb je nodig?

Anders dan bij de meeste buitenactiviteiten, heb je voor The Treasure Games alleen een paar stevige schoenen en –op sommige locaties- een fiets nodig.

Meedoen kost niets en je mag zelfs je mobieltje meenemen. Sterker nog: die heb je hard nodig! Download de app View Ranger van tevoren en meld je op 7 juni uiterlijk om 12.30 uur bij één van de startlocaties. Om klokslag 13.00 klinkt het startschot en hoor je de eerste coördinaten. Let op: ze worden maar één keer genoemd.

Tip

Wees je medespelers te slim af en oefen thuis met de app (ViewRanger is gratis te downloaden). En houd Facebook en website goed in de gaten voor tips, instructies en spelregels: http://facebook.com/thetreasuregames en www.recreatienoordholland.nl

Waar moet ik zijn?

De startlocaties bevinden zich in vijf recreatiegebieden in Noord-Holland: Wester-Amstel in Groengebied Amstelland, Skeef in Park van Luna, De Blankert bij het Alkmaarder- en Uitgeestermeer, Pannenkoeken Paviljoen in Spaarnwoude/ Groene Weelde en het beheerkantoor van Het Twiske.

Wie organiseren The Treasure Games en waarom?

The Treasure Games zijn een initiatief van de gezamenlijke recreatieschappen in Noord-Holland en worden georganiseerd door Recreatie Noord-Holland. Doel van de spelen is om vooral jong volwassenen naar buiten te krijgen, de recreatiegebieden in. Velen van hen zijn vergroeid met hun beeldscherm. Door ze de uit te dagen dit beeldscherm te gebruiken bij hun jacht op de schat, hopen de organisatoren de drempel naar buitenrecreatie ook voor deze doelgroep te verlagen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna