Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 mei 2015 500.000 euro voor topsportaccommodaties in Medemblik, Amsterdam en Hilversum

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten hebben besloten een subsidie van ruim 500.000 euro te verlenen aan vier topsportaccommodaties: Inline skatebanen (Medemblik), International Sailing Center (Medemblik), Olympisch Stadion (Amsterdam) en Wielerparcours De Adelaar (Hilversum).

Er is subsidie verleend aan vier topsportaccomodaties. Alle locaties worden als trainingslocatie door de nationale ploeg gebruikt en zijn geschikt voor gehandicaptensport en breedtesport.

Verbetering inline skatebanen, Medemblik,Wervershoof ( € 97.661,50)

In 2014 is in Wervershoof een pistebaan aangelegd. Om (inter)nationale wedstrijden te kunnen organiseren is het nodig dat rondom de piste een goedgekeurde boarding wordt aangelegd.

International Sailing Center, Medemblik ( € 153.000,-)

Subsidie wordt verleend voor het realiseren van slaapaccommodaties voor 30 a 40 personen en de aanleg van camperplaatsen. Met de nieuwe slaapaccommodatie wil het centrum de bezettingsgraad voor breedtesport, jeugd- en gehandicaptensport verhogen.

Olympisch Stadion in Amsterdam (€ 158.750,-)

Het project omvat het volledig vernieuwen van de atletiekbaan. De nieuwe baan krijgt een volkunststof toplaag. Naast de vervanging van de baan, wordt het Olympisch Stadion ook anders ingedeeld. Deze aanpassingen komen zowel ten goede aan de atleten als aan het publiek (beter zicht). Ook wordt rekening gehouden met sportgebruik na het EK door nu al voorzieningen aan te brengen.

Wielerparcours De Adelaar in Hilversum (€ 100.000,-)

In de gemeente Hilversum wordt bij Gooise Wielerclub De Adelaar een nieuw wielerparcours aangelegd achter het clubterrein. Bij de aanleg van het parcours ontstaat een binnenterrein dat mogelijkheden biedt voor onder andere voetbal, cricket en rugby.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna