Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 mei 2015 RKBS St. Jan uit Breezand is Cultuurschool van Noord-Holland 2015

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op woensdagmiddag 20 mei 2015 is in het Huis van Hilde in Castricum onder grote belangstelling van ruim tachtig Noord-Hollandse leerkrachten de Cultuurschool van Noord-Holland 2015 gekozen. Ook werd bekendgemaakt dat de provincie Noord-Holland de voorgenomen bezuiniging op cultuureducatie deels terugdraait.

RKBS St. Jan uit Breezand was één van de drie genomineerde scholen. Corinne Timmer, cultuurcoördinator van de school, vertelde dat zij het op school belangrijk vinden dat leerlingen in acht jaar in aanraking komen met alle kunstdisciplines en media en erfgoed. Andere genomineerde scholen waren BS De Ark uit Haarlem en BS De Caegh uit Obdam.

De jury prees Corinne Timmer vanwege het vernieuwende beleid op cultuureducatie dat op een creatieve manier met een klein budget uitgevoerd wordt. De jury had ook waardering voor het lesmateriaal dat de school zelf ontwikkelt, waarbij ze slim samenwerken met het culturele veld, talenten uit het team en scholen uit de directe omgeving. Corinne ontving de Cultuurschooltrofee en € 1000,- te besteden aan een culturele activiteit.

De verkiezing van de Cultuurschool is een initiatief van Plein C, het bureau voor cultuureducatie in Noord-Holland. De provincie Noord-Holland maakt de verkiezing mogelijk, en zal ook in de komende jaren cultuureducatie met kwaliteit blijven ondersteunen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna