Cultuur, Sport & Recreatie: 21 mei 2015 Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten, Groote Keeten voeren Blauwe Vlag

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op Maandagmiddag 18 mei 2015 om 16.30 uur kreeg Strandpaviljoen Klavertje 4 in Groote Keeten de eerste blauwe vlag van seizoen 2015. De andere stranden in Schagen die een Blauwe Vlag mogen voeren zijn Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten.

Wethouder Groot is erg blij met de toekenning. De gemeente werkt nauw samen met de strandpaviljoenhouders om te voldoen aan de strenge eisen. De Blauwe Vlag is een van de ‘bewijzen’ dat ondernemers en gemeente een ambitie waar kunnen maken.

De vlag is een internationaal symbool voor kwaliteit.

Internationaal

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. De vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid.

Erkenning

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland probeert de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. De Blauwe Vlag is dan ook een internationale erkenning voor de inspanningen van kustplaatsen, beheerders van recreatiestranden en jachthavenbeheerders.

Onafhankelijk

Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor goede stranden, veilig en schoon zwemwater en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale organisatie.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna