Cultuur, Sport & Recreatie: 27 mei 2015 Oude Glorie RNLI in Den Helder

Reddingstation Den Helder kreeg dinsdagmiddag 26 mei 2015 bezoek van drie oude houten RNLI reddingboten die op weg waren naar Bremerhaven. Net na de middag werd de secretaris vanuit het hoofdkantoor van de RNLI in Poole gebeld dat er drie oude RNLI boten onderweg waren naar Den Helder en of ze konden bunkeren. De eerste boot was toen al bijna voor de haven, dus konden we meteen aan het werk.

De City of Bradford, de Duke of Cornwall en de Frank Spiller Locke zijn boten van eind jaren 40 begin 50, met een houten romp en zijn privé bezit. Ze zijn echter wel uitgerust met een boegschroef. De City of Bradford was van Zuid Engeland al een dag of zes onderweg en men had allen de vorige nacht in Scheveningen doorgebracht. Woensdag gaan ze richting Borkum en vandaar naar Bremerhaven voor de festiviteiten van 150 jaar Duitse Reddingdienst.

Dinsdagmorgen zijn de de Dorus Rijkers (1923) en de Zeemanspot ook uit Den Helder vertrokken richting Borkum. De Javazee met onze schipper aan boord vertrekt donderdagmorgen naar Bremerhaven.

Het bunkeren heeft overigens wel een paar uur geduurd daar de vulopeningen van de tanks erg klein waren. Fotos zijn te bekijken op www.knrm.nl/waar-wij-zijn/reddingstations/den-helder/ (bron: KNRM)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna