Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 28 mei 2015 7 juni 2015 Zijper Museum-fietsexcursie

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zondag 7 juni 2015 vindt weer de traditionele Zijper Museum-fietsexcursie plaats onder leiding van Lia Vriend. Dit keer voert de fietsroute door het Westfriese landschap.

Vanaf Schagerbrug gaat de tocht over de Westfriese Omringdijk naar Kolhorn. De route terug loopt via Lutjewinkel en Barsingerhorn over de middeleeuwse dijkjes rondom Schagen en voert langs terpen, wielen, oude en nieuwe gemalen, boerensluisjes etc.

De tocht start en eindigt bij het Zijper Museum en is ruim 35 km lang. Onderweg wordt vele malen gestopt om het landschap te 'lezen'. In het begin van de middag wordt er een plek gezocht waar het (mee te nemen) lunchpakket wordt genuttigd.

Bij harde wind kan de route met ongeveer 10 km. worden ingekort.

De kosten bedragen: € 7,50, dit is inclusief koffie en excursieboekje. Vertrek- en eindpunt is het Zijper Museum, Schagerweg 97b, Schagerbrug. Gestart wordt om 10.00 uur, aankomsttijd 16.00 uur.

Aanmelden bij voorkeur via de website www.zijpermuseum.nl van het museum of per telefoon: (0224) 571 917 of 06 44 85 40 50 onder opgave van naam, adres, telefoonnummer.

Aanmelding is pas een feit na ontvangst van de deelnamekosten op rekeningnummer 2022364 t.n.v. Zijper Museum, Schagerbrug.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna