Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 juni 2015 College Hollands Kroon vraagt raad om structureel geld vrij te maken voor buitensport

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college van Hollands Kroon vraagt de gemeenteraad om structureel geld vrij te maken voor de buitensport in Hollands Kroon. Het gaat om een bedrag van € 72.000 per jaar. Dit bedrag is nodig om mogelijk te maken dat de buitensport ook de komende jaren onder andere zelf het beheer en onderhoud van de velden kan uitvoeren.

Hiervoor was in 2014 al eenmalig budget beschikbaar gesteld. Het is de bedoeling dat de buitensport vanaf 1 augustus 2015 start met het zelfbeheer.

Buitensport Hollands Kroon

De verzelfstandiging van de buitensport is onderdeel van het accommodatiebeleid.

Hiermee streven we ernaar om uiteindelijk de eigendom van de accommodaties over te dragen aan de samenleving. Het budget dat nu wordt gevraagd wordt gebruikt voor de volgende zaken:

Nulmeting buitensport

Van het budget dat de gemeenteraad in 2014 beschikbaar heeft gesteld, is ook een nulmeting uitgevoerd. Hierbij hebben we gekeken wat de staat is van onder andere de huidige velden en kleedkamers. De uitkomsten van deze nulmeting worden binnenkort gepresenteerd aan de buitensport.

Planning accommodatiebeleid

De planning was om voor de zomer van 2015 alle uitwerkingsvoorstellen van het accommodatiebeleid aan de gemeenteraad voor te leggen. Er is meer voorbereidingstijd nodig. Zo is meer tijd nodig voor een onderzoek naar de toekomst van de binnenzwembaden in Hollands Kroon en welke keuzes op basis daarvan aan de gemeenteraad worden voorgelegd. Ditzelfde geldt voor de uitkomsten van de nulmeting buitensport.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna