Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 10 juni 2015 Werelderfgoedweekend 2015: Beleef en ervaar wat de Waddenzee zo bijzonder maakt

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op 13 en 14 juni 2015 wordt voor de vierde keer het nationale Werelderfgoedweekend gevierd. Alle tien Nederlandse Werelderfgoederen doen mee en organiseren speciale activiteiten.

Rondom en in het Werelderfgoed Waddenzee vinden tal van excursies, natuur-tochten en andere activiteiten plaats - sommigen worden eenmalig en speciaal georganiseerd in het kader van dit weekend. (Natuur-)organisaties en andere aanbieders heten je van harte welkom.

Het thema van dit jaar is 'Werelderfgoed door het oog van de lens'. Neem deel aan één van de gratis natuurfotowandelingen of verdiep je kennis bij een foto-workshop op het wad, langs de kwelder of vanuit de lucht. Waddenfotografen exposeren met hun mooiste Waddenfoto’s. In Den Oever vindt een bijzondere avond uitvoering over het Wad in beeld, tekst en muziek plaats.

Daarnaast kun je deelnemen aan diverse wadlooptochten en excursies van natuurorganisaties langs kwelder en wad. Ook de Wadden-bezoekerscentra zijn een bezoek waard. Wat je ook doet en waar je ook komt tijdens het weekend: je zult ervaren waarom de Waddenzee zo bijzonder is dat zij in 2009 werd ingeschreven op de lijst met UNESCO-Werelderfgoederen.

Zie de interactieve kaart www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl voor een overzicht met alle activiteiten, locaties, tijden en informatiepunten tijdens het Werelderfgoedweekend. De kaart is in ontwikkeling en wordt continu aangevuld.

UNESCO Werelderfgoed in Nederland

Nederland heeft tien door UNESCO erkende Werelderfgoederen: Schokland en omgeving, Stelling van Amsterdam, Molencomplex Kinderdijk-Elshout, Willemstad Curaçao, ir. D.F. Woudagemaal, Droogmakerij de Beemster, Rietveld Schröderhuis, Waddenzee, Grachtengordel Amsterdam en Van Nellefabriek. Deze zijn uniek in de wereld. Ze vertellen op bijzondere wijze het verhaal van Nederland. Stichting Werelderfgoed.nl brengt deze bijzondere plekken tot leven in het Werelderfgoed Podium in Amsterdam. Meer informatie: www.werelderfgoed.nl

De Waddenzee is het enige natuurgebied van Nederland dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Meer informatie over Werelderfgoed Waddenzee: www.waddenzee-werelderfgoed.nl .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna