Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 juni 2015 Wind&Waterfestival Petten is terug van weggeweest - zondag 21 juni 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zondag 21 juni, van 12:00 tot 17:00 uur, vindt op het Dorpsplein in Petten weer het Wind&Waterfestival plaats. Tijdens het Wind&Waterfestival zijn de elementen wind en water, die onlosmakelijk verbonden zijn met Petten en de gemeente Schagen, te beleven.

Bij diverse stands kunnen de bezoekers informatie verkrijgen over uiteenlopende onderwerpen en wind en/of water gerelateerde accessoires en kunstwerken bezichtigen en/of kopen. Zo zullen onder andere Stichting de Zijper Molens, De Groenling, Klankbordgroep Dorpsplein Petten, de Reddingsbrigade, de KNRM, Kennemerwind en Surfschool Petten te vinden zijn op het plein. Daarnaast doet er een groep kunstenaars mee en is de expositie in de kerk van Petten, van Kunstroute Zijpe 2015, bij wijze van preview op de 21ste te bezichtigen.

Brandweer en Veiligheidsregio NHN

De brandweer en Veiligheidsregio NHN pakken uit deze editie. Zij zullen weer een aantal demonstraties verzorgen, waaronder het bevrijden van iemand uit een auto en vlam in de pan. Daarnaast komen zij met de Roadshow van de Veiligheidsregio naar Petten. Diverse attributen en objecten die burgers wijzen op brandveiligheid en externe veiligheidsrisico's zullen te vinden zijn op het Dorpsplein van Petten, waaronder de Effe Chille Ambulance, de rookcontainer, risicokubus, ram de vlam en Smokey.

Net niet nat... of toch wel?!

Tijdens Net niet nat... of toch wel?!, vergelijkbaar met Freewheelen, moeten deelnemers in een voertuig zonder remmen een parcours afleggen. Het doel is om zo dicht mogelijk bij het einde van de baan tot stilstand te komen. Wie het dichtst bij het einde van de baan tot stilstand komt wint een prijs. Deelnemers kunnen ook meedingen naar de originaliteitsprijs door zelf een voertuig te bouwen of te versieren.

Informatie over het Wind&Waterfestival en over o.a. het aanmelden voor Net niet nat... of toch wel?!, het regelement, de voertuigeisen etc., zie www.zuiverzijpe.nl .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna