Cultuur, Sport & Recreatie: 18 juni 2015 Noord-Holland: Nationale archeologiedagen op 16-17-18 oktober 2015

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland doet mee aan de eerste Nationale Archeologiedagen. Samen met de provincies Zuid-Holland en Utrecht zet Noord-Holland archeologie in de schijnwerpers op 16-17-18 oktober 2015.

In samenwerking met Huis van Hilde, archeologen, archeologische organisaties, musea en depots, amateurarcheologen en andere vrijwilligers wordt een programma opgesteld. In de komende jaren worden de Archeologiedagen uitgerold tot een landsdekkend evenement.

Ralph de Vries, gedeputeerde Cultuur: "Noord-Holland sluit graag aan bij de Nationale Archeologiedagen. Wij vinden het belangrijk dat er zorgvuldig wordt omgegaan met het archeologisch erfgoed maar wij vertellen het verhaal over dat erfgoed ook graag aan inwoners en bezoekers van de provincie. Dat is de reden dat wij in Castricum Huis van Hilde hebben gebouwd. Samen met Noord-Hollandse archeologen, vrijwilligers en musea maken wij nu een mooi programma dat hopelijk ook andere provincies inspireert om komende jaren mee te doen met dit initiatief."

Programma en deelnemen

Op www.archeologiedagen.nl verschijnt de komende maanden meer over activiteiten in de drie provincies. Archeologische organisaties, musea of vrijwilligersgroepen die deel willen nemen kunnen zich via de site aanmelden.

De Archeologiedagen zijn een initiatief van de stichting Nationale Archeologiedagen. Partners zijn: provincie Noord-Holland. provincie Zuid-Holland, provincie Utrecht, AWN en ArcheoHotspots.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna