Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 juni 2015 Kunstroute Zijpe opent zaterdag 27 juni 2015 met Verlichte Kunstavondroute

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zaterdagavond 27 juni 2015 zal Kunstroute Zijpe 2015 officieel geopend worden door de heer Blonk, wethouder gemeente Schagen en de heer Sanders, directeur Triade. Aansluitend aan de openingsbijeenkomst vindt er een avondroute plaats. Voor het eerst in 22 jaar is Kunstroute Zijpe eenmalig 's avonds te bewonderen.

Op zaterdag 27 juni 2015 zijn van 20:00 tot 24:00 uur de binnenexposities in de kerken geopend, verzorgen kunstenaars demonstraties, vinden er speciale optredens plaats op uiteenlopende locaties en worden tijdens de schemering en na zonsondergang kunstwerken, die opgenomen zijn in de buitenexpositie, verlicht/belicht. De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn van 27 juni 2015 t/m 16 augustus 2015 elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen in de genoemde periode van 12:00 tot 17:00 uur geopend.

Kunst beschouwen op zondag 28 juni

Op zondag 28 juni 2015 vindt er een inspirerende voorbeschouwing van een aantal kunstwerken plaats onder leiding van kunstenaar Judith Hebly. Zij zal de aanwezigen kennis laten maken met een methode kunstbeschouwing, waarmee gerichter naar kunst gekeken kan worden. Zien, kijken, delen en daarna nog eens kijken. Aanvang: 12:00 uur bij Ooyenbargh Interieurhoeve (Grote Sloot 137).

Mogelijkheid tot nabeschouwen: tussen 14:30 en 15:30 uur.

Lezingen en presentaties op zondag 28 juni

Op zondag 28 juni 2015 zullen drie van de in 2015 deelnemende professionele kunstenaars een presentatie, demonstratie en lezing verzorgen. Aanvang 15:30 uur in de Kerk van Sint Maartensbrug (Grote Sloot 233). Henk Slomp (beeldhouwer) maakt kunstwerken van staal, veelal in combinatie met steen of glas. Hij zal op 28 juni 2015 een presentatie verzorgen over zijn werk en de ontwikkeling ervan; het maakproces, over resultaten en fraaie mislukkingen. Jan de Valk (Emailleur - Beeldend kunstenaar) maakt kunstwerken van emaille. De hitte van het vuur wordt gevangen in kleur. Hij zal op 28 juni 2015 een demonstratie verzorgen en aanwezigen uitnodigen om met de open vlam emaille te maken. Marco Goldenbeld (beeldhouwer) maakt veelal beelden van staal, die getypeerd worden door kenmerken als beweging, balans, symmetrie en herhaling. Op 28 juni 2015 verzorgt hij een lezing en geeft hij een toelichting over het belang van licht in zijn werk.

Optredens op zondag 28 juni

Op zondag 28 juni 2015 zullen er drie optredens plaatsvinden tijdens Kunstroute Zijpe. In de kerk van Petten zal Jan Kuhne met zijn leerlingen (saxofoon en gitaar) tussen 13:00 en 16.00 uur optredens verzorgen in blokken van 10 minuten.

In de Herboren Toren in Burgerbrug zullen tussen 14.30 en 15.30 uur Monique van Zwieten (zang) en Annie Dapper (piano) Franse liefdesliederen en Spaanse volksmuziek ten gehore brengen. Anne Heddes (zang) en Ellis Broeksteeg (piano) zullen tussen 13:00 en 15:30 uur optreden in de kerk van Sint Maartensbrug. Zij spelen muziek uit musicals, opera en van Herman van Veen.

Informatie over Kunstroute Zijpe en Stichting Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl of de folder (verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis Schagen en diverse campings en logiesverstrekkers).

Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna