Cultuur, Sport & Recreatie: 29 juni 2015 Schagen: Veilig naar het strand, in vier talen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De gemeente Schagen wenst iedereen een fijne zomer en plezier op de Schagense stranden. Om dat plezier meer te waarborgen, bieden we een flyer aan in vier talen. Op deze flyer staat informatie over veilig zwemgedrag, waar het strand niet bewaakt is, waar de Reddingsbrigade wel kan zijn en tips voor het in de gaten houden van kleine kinderen. Met name voor het dorp Petten, waar nieuw strand is aangelegd dat dit jaar nog niet kan worden bewaakt, is de flyer gemaakt. Er staan tips in die in feite voor iedereen nuttig zijn. Iedereen kan de flyer desgewenst zelf uitprinten, gedrukte exemplaren liggen in zeer beperkte voorraad vanaf morgen bij ondernemers in Petten.

Omdat Schagen veel strand heeft gekregen in Petten en het nieuwe strand niet bewaakt wordt, wil de gemeente de strandbezoekers zoveel mogelijk waarschuwen.

Dat gebeurt met gele borden op de onbewaakte stranden, met berichtgeving en met de informatieve flyer. De flyer is in vier talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits en Pools. Donderdagmiddag 25 juni 2015 zijn de flyers verspreid in Petten op camping Corfwater; camping De Watersnip; strandpaviljoen Zee & Zo; supermarkt Spar; post Reddingsbrigade Petten; KNRM-post Petten; bezoekerscentrum Zand tegen Zee; dorpsraad Petten; Quidaro; Buitelaar; en Huis ter Duin (daar alleen Poolse flyer).

De flyers zijn éénmalig gedrukt door de gemeente. Ze kunnen voortaan digitaal worden gedownload via www.schagen.nl En desgewenst door iedereen zelf uitgeprint worden.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna