Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 juni 2015 Kunstroute Zijpe 2015 geopend met Verlichte Kunstavondroute

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op zaterdagavond 27 juni 2015 is Kunstroute Zijpe 2015 officieel geopend door de heer Blonk, wethouder gemeente Schagen en de heer Sanders, directeur Triade. Aansluitend aan de openingsbijeenkomst vond er een unieke avondroute plaats.

Voor het eerst in 22 jaar was Kunstroute Zijpe eenmalig 's avonds te bewonderen.

De binnenexposities in de kerken waren geopend, kunstenaars verzorgden demonstraties, er vonden speciale optredens plaats en tijdens de schemering en na zonsondergang werden een aantal kunstwerken, die opgenomen zijn in de buitenexpositie, verlicht/belicht. Dit leverde unieke beelden op.

De kunstwerken die opgenomen zijn in de buitenexpositie zijn vanaf heden t/m 16 augustus 2015 elke dag vanaf de openbare weg te bezichtigen en zijn te vinden aan de westzijde van de Grote Sloot, van Burgerbrug tot Oudesluis (±15 km). De binnenexposities in de kerken van Petten, Burgerbrug (Herboren Toren), Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis zijn op de zondagen in de genoemde periode van 12:00 tot 17:00 uur geopend. Toegang is gratis. Aanvullende informatie over Kunstroute Zijpe en het activiteitenprogramma, is te vinden via www.kunstroutezijpe.nl.

Kunstenaar in de kerk op zondag 5 juli

Op zondag 5 juli 2015 zal Cock van der Eng van 12:00 tot 17:00 uur in de Herboren Toren aanwezig zijn om in dialoog te treden met bezoekers en eventuele vragen over zijn werk en werkwijze te beantwoorden. Cock van der Eng is een van de drie leermeesters die in de Herboren Toren samen met enkele leerlingen exposeert. Hij is schilder en beeldend kunstenaar. Zijn werk is levendig en los zonder detail te verliezen.

Optredens op zondag 5 juli

Op zondag 5 juli 2015 zullen er drie optredens plaatsvinden tijdens Kunstroute Zijpe.

In de kerk van Petten zal Betty Bakker van 13:00 tot 16:00 met haar leerlingen muziekoptredens verzorgen (blokfluit, bugel en trompet) in blokken van 10 minuten. In de kerk van Schagerbrug zal Canto tussen 14:00 en 16:00 uur drie maal optreden. Ernst & Miranda Binnenkamp (piano en dwarsfluit) zijn van 13:00 tot 15:30 uur aanwezig met hun leerlingen in de kerk van Sint Maartensbrug.

Informatie over Kunstroute Zijpe en Stichting Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl of de folder (verkrijgbaar bij VVV, gemeentehuis Schagen en diverse campings en logiesverstrekkers).

Kunstroute Zijpe 2015 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van de gemeente Schagen, het VSB Fonds en lokale ondernemers/sponsoren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna