Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 10 juli 2015 Nieuwe kunstwerken in stadhuis Den Helder

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Er hangen weer nieuwe kunstwerken in het stadhuis van Den Helder. Foto's van Jan Karsten, handhaver bij de gemeentelijke afdeling Veiligheid, Vergunningen en Handhaving, hangen in de Plaza. Werk van Jilsey Voysey sieren de gangen. Beide exposities zijn tot en met september 2015 te bekijken.

Jan Karsten werkt sinds 1973 bij de gemeente Den Helder en is door een toenmalige collega aan het fotograferen geslagen. Hij fotografeert niet de geijkte dingen, zoals hij zelf zegt: "Wel bijvoorbeeld een stel kleurrijke schoenen, een bank in het bos en af en toe iets in opdracht".

Afval

De van oorsprong Engelse Jilsey woont sinds 1977 in Nederland. Na een schilderworkshop van een uur bij Janneke Brinkman wist ze gelijk dat zij met schilderen verder wilde. Een schildervakantie in Frankrijk volgde. Terug in Den Helder nam ze les bij Majo Homburg, Ineke Meyer en Ans Obbens. Tegenwoordig gebruikt ze acrylverf om haar eigengemaakte foto's op een andere manier weer te geven. In haar nieuwste werk verwerkt ze videoband en netjes waarin groenten en fruit worden verkocht. "Ik heb altijd moeite gehad om spullen weg te gooien. Daarom was het een logisch stap om 'afval' in mijn werk te verwerken. Eerst schilderde ik op oude schuttingen, later beplakte ik doeken en bewerkte die met verf".

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna