Cultuur, Sport & Recreatie: 17 juli 2015 Promotiecampagne De Helderse Duinen

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Het kan allemaal in De Helderse Duinen! Ons duingebied is een van de parels in het werelderfgoed De Wadden. Veel inwoners en vooral bezoekers beseffen dat nog niet. Om de schoonheid, diversiteit en mogelijkheden van het gebied beter onder de aandacht te brengen, is een grote campagne gestart. Met de website www.dehelderseduinen.nl als middelpunt.

De Helderse Duinen is de verzamelnaam voor een aantal prachtige, verschillende natuurgebieden: de Grafelijkheidsduinen, het Hengstepad, Refugium, de Donkere Duinen, Mariëndal en de Noordduinen. Elk met een ander karakter. De een honderden jaren oud, de ander pas tien jaar. De een gericht op stilte en natuur, de ander op activiteit en ontdekken. Je kunt er klimmen, roggen aaien, fietsen, zwemmen, dieren voeren, kanoën, forten bezoeken, een uitkijktoren beklimmen, wandelen, suppen, theater beleven, mountainbiken, de natuur beleven, pannenkoeken eten en nog veel meer.

Stevige kwaliteitsimpuls

En van dit gebied wil de provincie Noord-Holland met partners Landschap Noord-Holland, de gemeente Den Helder en De Helderse Vallei, u nog meer laten genieten. Vandaar dat het gebied de komende tijd een stevige impuls ondergaat.

Denk bijvoorbeeld aan verbeterde wandelpaden. Maar ook: verbeterde toegangen, nieuwe bebording en bewegwijzeringspanelen, verbeterde ruiterpaden, aanpassing beplanting en picknicktafels. Sommige projecten zijn al gestart of afgerond, andere staan op het punt te beginnen. De projecten zijn onderdeel van het grotere provinciale programma 'Kust op Kracht'. De promotiecampagne wordt uitgevoerd door Stichting Top van Holland/Citymarketing Den Helder.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna