Cultuur, Sport & Recreatie: 14 augustus 2015 Pleinfeest in Petten op vrijdagavond 28 augustus 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Vrijdagavond 28 augustus, van 17.00 tot 22.00 uur, is het groot feest op het Plein 1945 in Petten. Het pleinfeest Petten wordt georganiseerd door de gemeente Schagen en een groot aantal ondernemers uit Petten, om samen de metamorfose van Petten in te luiden.

De festiviteiten worden geopend door het Smartlappenkoor 'Tot de laatste druppel' van Petten. Rond 19.00 uur heet wethouder Jelle Beemsterboer iedereen van harte welkom en houdt hij een korte toespraak, ongetwijfeld over de veranderingen die in Petten gaan plaatsvinden. Vanaf 19.30 uur speelt het graag geziene duo Marc en Rick, ook bekend als de BeachBluesBrothers! De verschillende optredens en al het gebeuren op het Plein worden aan elkaar gepraat door stalmeester Peter Geuzebroek. Het wordt dus een echt Pettens feest.

Er is ook aan de kinderen gedacht; er staat een groot springkussen; tussen 18.00 en 20.00 uur is er een schminker en voor ieder kind is er een gratis ijsje en een gratis glaasje limonade. Voor de volwassenen staat er een gratis glaasje Prosecco klaar en worden er bitterballen geserveerd. Alle winkels en restaurants zijn open en op het plein staan een viskar en twee taps opgesteld. Voor de overige consumpties kunnen muntjes gekocht worden bij de muntverkoopkar op het plein. De EHBO is paraat, er zijn statafels en voor de ouderen staan er picknicktafels en -banken. Na 22.00 uur gaat het feest door in Café De Branding met de band Reckless.

Dit alles is mogelijk dankzij de inzet van een groot aantal ondernemers uit Petten.

Het feest is spontaan, maar niet zomaar. Het dorp viert het uitluiden van het oude Petten en het inluiden van het nieuwe. In september 2015 gaat het Plein op de schop. De herinrichting van het dorpsplein is een van de onderdelen van de metamorfose van Petten. Ontwikkelingen op het strand (strandopgangen, nieuwe strandtrappen, drie paviljoens en tachtig strandhuisjes), opknappen van de tankvallen, nieuwe natuur en verbetering van de wegen en het parkeren zijn andere onderdelen. Eind augustus 2015 is daarom een mooi moment om het feest te houden op wat nog het 'oude' Plein 1945 is. Nu maar hopen op mooi weer!

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna