Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 augustus 2015 Provincie Noord-Holland ook innovatief tijdens SAIL 2015

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland werkt samen met andere overheden, bedrijven en wetenschapsinstellingen binnen de Praktijkproef Amsterdam (PPA) aan slimme technieken om de bereikbaarheid in en rond Amsterdam te vergroten.

Samen hebben ze de Superroute app ontwikkeld, die ook bezoekers van SAIL de meest actuele reisinformatie naar de gekozen bestemming geeft.

Superroute app

Tijdens SAIL wordt flinke drukte verwacht in en om Amsterdam. Dit kan een hoop vertraging en irritatie opleveren als je in de regio met de auto reist. Daarom wordt geadviseerd met het openbaar vervoer te reizen. Mocht je toch met de auto op weg gaan, dan is de drukte met behulp van de Superroute app te omzeilen en worden automobilisten naar een P+R locatie genavigeerd, waarvandaan ze vervolgens de beste aansluitende bus- metro- of tramroute naar de gekozen SAIL-bestemming kunnen nemen. De app houdt de actuele bezetting van de P+R locaties, tijdelijke wegafzettingen en alle ad-hoc maatregelen van gemeente, politie en verkeerscentrales constant bij. Hiermee verloopt de reis optimaal en wordt het verkeersnetwerk in en rond Amsterdam zo goed mogelijk benut. Op de pagina www.amsterdamonderweg.nl/pages/index.php?pageid=76 vind je alle informatie.

Praktijkproef Amsterdam

De bereikbaarheidsportaal en Superroute app zijn ontwikkeld in het kader van de Praktijkproef Amsterdam - www.rijkswaterstaat.nl/zakelijk/innovatie-en-duurzame-leefomgeving/innovatie/doorstroming-door-innovatie/lopende-projecten/praktijkproef-amsterdam - PPA test op grote schaal innovatieve methodes om het verkeer zo goed mogelijk te laten doorstromen. Automobilisten krijgen persoonlijke reisinformatie en verkeerslichten reageren gecoördineerd op voorspellingen van files. Voor SAIL hebben Praktijkproef Amsterdam en SAIL2015 de handen in een geslagen om samen te zorgen voor een optimale bereikbaarheid. PPA is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, stadsregio Amsterdam en provincie Noord Holland, en richt zich op het verminderen van files in de regio Amsterdam.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna