Cultuur, Sport & Recreatie: 18 augustus 2015 Septembergeluiden 2015: Eenigenburg, Krabbendam, Schellinkhout en Oudendijk

Slingerend door het kenmerkende polderlandschap verbindt de Westfriese Omringdijk de vier kerkjes van Eenigenburg, Krabbendam, Schellinkhout en Oudendijk. Ooit beschermde de 800 jaar oude dijk de Westfriezen tegen het zoute water. In het weekend van 5 en 6 september 2015 is dit 126 kilometer lange monument een schitterend podium voor muziek, voordracht en streekproducten.

Muziek, voordrachten en streekproducten in vier monumentale kerkjes aan de Westfriese Omringdijk.

Programma:

Septembergeluiden biedt u deze tweede editie een gevarieerd programma met een Westfries tintje. Zaterdag 5 september 2015 begint Septembergeluiden in Eenigenburg met een lofzang op de dijk door Bert Wagendorp, schrijver van o.a. de roman Ventoux en columnist voor de Volkrant. ’s Avonds kun je in Krabbendam genieten van een streekdiner met aansluitend een concert van Jeroen Zijlstra, die in zijn programma ‘Gebed zonder band’ ook een ode aan Noord-Holland en de Omringdijk brengt. Op zondag 6 september 2015 geeft de band Cripple Creek Ferry, een akoestisch trio bestaande uit de Westfriese Menno Bruin, Niels van der Gulik en Joost Botman, een voorproefje van hun nieuwe theaterprogramma dat het verhaal vertelt van Simon & Garfunkel.

Septembergeluiden eindigt in Oudendijk met een Dijkdiner waarbij meesterverteller Willard Mans u meeneemt op reis lans het verleden van de Westfriese Omringdijk terwijl u geniet van zeven heerlijke gerechtjes.

Kaartverkoop:

Alle voorstellingen, lunch en diner zijn zowel in combinaties als los van elkaar te bestellen. Bekijk de verschillende programma-onderdelen en bestel direct je tickets via www.westfrieseomringdijk.nl/septembergeluiden/ (Bron: Westfriese Omringdijk)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna