Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 augustus 2015 Historische filmbeelden in Informatiecentrum Kust (Petten)

Het werk aan de versterking van de kust tussen Petten en Camperduin is klaar, maar er is nog steeds van alles te zien en beleven in Petten. Voor de liefhebbers van historie zijn er in het Informatiecentrum Kust middagen gepland waarop we historische filmbeelden langs de kust vertonen. Woensdag 26 augustus is de eerste. De toegang is gratis.

Vanaf 15.30 uur kunt u twee films zien met beelden van dijkwerk aan de Hondsbossche Zeewering (kleur, geen geluid). Aansluitend ziet u een amateurfilm van de stranding van een Texelse kotter op de Zeewering in 1976. Soms spectaculaire beelden! Pettenaar Bertus Bleekendaal is erbij om een toelichting te geven.

Programma

Het is nodig om u voor deze filmvertoning aan te melden. Dat kan via hhnk.nl/zandtegenzee of telefonisch bij het informatiecentrum: 072 582 8765.

Excursies

Elke zondag vertrekken er vanaf het informatiecentrum twee buitenexcursies. De gids vertelt op het nieuwe strand en duin over het hoe, wat en waarom van de kustversterking. De middagexcursie is speciaal voor gezinnen.

Meer informatie en aanmelden kan via hhnk.nl/zandtegenzee.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee, Strandweg 4, Petten. Geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur. Toegang gratis.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna