Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 25 augustus 2015 Maak kennis met rolstoelbasketbal bij JBC in Julianadorp in september 2015

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Bij JBC Noorderhaven in Julianadorp kan een ieder in de maand september 2015, de maand van het aangepast sporten, kennismaken met rolstoelbasketbal. JBC Noorderhaven heeft twee teams, 'JBC Rollers', die rolstoelbasketbal spelen en wekelijks op vrijdagavond trainen.

Rolstoelbasketbal is een dynamische sport met snelle manoeuvres. En het is bovendien heel spectaculair om te zien. Bij rolstoelbasketbal is het dribbelen (lopen met de bal aan de hand) vervangen door pushen aan de rolstoelhoepel. De bal houd je op schoot. Of de sporter in het dagelijks leven ook gebruik maakt van een rolstoel is daarbij (in ieder geval in Nederland) niet relevant, iedereen kan meedoen aan deze tak van sport. Voor mensen die in verband met lichamelijke klachten niet meer in staat zijn binnen een reguliere groep te gaan basketballen, is rolstoelbasketbal een perfecte sport.

Eén keer in het jaar organiseert JBC het bekende 'Nasi-toernooi. Dit toernooi is een Internationaal Rolstoelbasketbaltoernooi waar teams uit België, Duitsland en Nederland aan mee doen. Het 'Nasi-toernooi werd dit jaar voor de 24ste keer gehouden.

Wekelijks wordt er op vrijdagavond van 18.30 - 20.00 uur getraind in Sporthal Sport aan Zee, Akkerbouwstraat 3 in Julianadorp. In september, de maand van het aangepast sporten, is het bij JBC mogelijk om vier keer gratis mee te spelen.

Het is mogelijk om langs te komen tijdens de trainingsavond om te kijken of te proberen of rolstoelbasketbal iets voor u is. Heeft u geen rolstoel tot uw beschikking? Dat is géén probleem. De vereniging heeft voldoende rolstoelen waar u gebruik van kunt maken.

Voor meer informatie over rolstoelbasketbal kunt u contact opnemen met Jordy Lont via telefoonnummer 06 53 75 60 17 of stuur een email naar

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna