Cultuur, Sport & Recreatie: 07 oktober 2015 Bibliotheekwerk in Schagen

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - De gemeenteraad van Schagen heeft in haar vergadering van 15 september 2015 ingestemd met het collegevoorstel inzake de bibliotheek. De volledige raad steunt de plannen om het bibliotheekwerk ook in de toekomst te laten uitvoeren door KopGroep Bibliotheken. Wel moet er vier ton bezuinigd worden op het budget. KopGroep Bibliotheken werkt op dit moment plannen uit om dit in 2018 gerealiseerd te hebben. Het college heeft zich laten adviseren door de eigen adviesraad voor kunst en cultuur (KCARS), door de gemeenten Hollands Kroon, Den Helder en Texel en door het onderwijsveld.

De medewerkers van KopGroep Bibliotheken zijn blij dat ze ook de komende jaren hun werk kunnen voortzetten voor de inwoners van de gemeente Schagen. "Het is een hele uitdaging om met 60% van het huidige budget goed bibliotheekwerk te blijven leveren," aldus KopGroep directeur Mannes Westra. "Maar we zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en zijn momenteel onder meer druk in gesprek met scholen om te onderzoeken hoe we onze dienstverlening nog beter kunnen afstemmen op vragen vanuit het onderwijs. 'Lezen, leren en beleven' blijft onze missie!"

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna