Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 oktober 2015 Walking Football Schagen krijgt vervolg

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Op 4 september 2015 vierde voetbalvereniging SRC haar 85e verjaardag met de introductie van Walking Football, in samenwerking met Sportservice Schagen. Dat krijgt nu een vervolg. Op dinsdag 13 oktober 2015 wordt om 10.00 uur gestart met de eerste training van een reeks van twaalf. Dit zal zijn op het complex van SRC aan Sportpark Groenoord, Wilgenlaan 1-B in Schagen.

Walking Football is ontstaan in Engeland en is, zoals de naam al doet vermoeden, voetbal zonder te rennen. Het is een spelvorm die de fysieke gesteldheid van de deelnemers respecteert, waardoor een leven lang voetbal mogelijk wordt. Met 6 tegen 6 spelers wordt er gespeeld op een klein veld, met kleine doelen. Er zijn geen keepers en de bal mag niet boven heuphoogte worden gespeeld. Lichamelijk contact zoals een schouderduw is niet toegestaan. Blessures worden zo vermeden.

Omdat er niet gerend mag worden is samenspel erg belangrijk. Zonder vrij te lopen wordt het een lastig spelletje. Het is immers weinigen gegeven iemand wandelend voorbij te spelen. Walking Football is dus niet gelijk aan stilstaand voetbal!

De eerste twee trainingen zijn gratis, daarna kunt u voor een introductieprijs van €30,- tien weken Walking Football spelen. Vooraf aanmelden is niet nodig, u kunt zich 13 oktober 2015 ter plekke melden bij de kantine van SRC. Voetbalschoenen of kunstgrasschoenen spelen het lekkerst, maar zijn niet verplicht. Uiteraard kunnen na afloop alle hoogtepunten en discutabele beslissingen nog uitgebreid besproken worden in de kantine, onder het genot van een kopje koffie.

Mocht u vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Bart Ploeger, trainer bij SRC en medewerker breedtesport van Sportservice Schagen via of 0224 21 47 74 .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna