Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 november 2015 Kopgroep Bibliotheken: Leescampagne Nederland Leest feestelijk van start op 2 november 2015

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Maandag 2 november 2015 gaat de leescampagne Nederland Leest feestelijk van start in onze bemande bibliotheken. Nederland Leest viert haar tiende verjaardag met het korte verhaal. Schrijver A.L. Snijders, bekend van zijn zeer korte verhalen (ZKV), stelde een speciale verhalenbundel samen die bibliotheekleden vanaf 1 november 2015 gratis ontvangen.

In bibliotheek Texel leest wethouder Eric Hercules om 10.30 uur als eerste een kort verhaal voor uit de cadeaubundel. Vervolgens lezen enkele winnaars van het Texelfonds verhalenfestival 2014 een zelfgeschreven verhaal voor. Dit zijn Aris Bremer, Corrie Timmer, Gré Dros, Berth Boogaard en Liesbeth Rijk.

In de Den Helder Centrale begint de feestelijke bijeenkomst om 14.30 uur. Wethouder Trees van der Paard start met een kort verhaal uit de cadeaubundel. Daarna is het de beurt aan schrijfster Janny de Heer, oud-leraar Nederlands Jack Ambriola en Maarten Noot van de Helderse Historische Vereniging.

In bibliotheek Tuitjenhorn wordt de start van Nederland Leest gevierd met een optreden van Ina Broekhuizen-Slot uit Wognum. Ze presenteert om 14.30 uur haar nieuwe bundel Op de wind, die in het West-Fries is geschreven. Zelf noemt ze het 'lichte en luchtige roime'.

In het Leescafé van bibliotheek Schagen komt burgemeester Marjan van Kampen voorlezen. Gevolgd door Peter van de Wiel, Babette Groot en basisschoolleerling Loïs Storch. René Woelders zorgt voor muziek tussen het voorlezen door. De aanvang is om 14.30 uur.

Deze middag wordt ook de toepasselijke tentoonstelling Little people in de bieb van Inge Hoogendoorn geopend. Ze toont foto's van modelspoorbaanfiguurtjes in hun eigen wereldje. Als decor gebruikt ze alledaagse dingen als snoepjes, euro's, sleutelhangers en frisdrankblikjes. De expositie sluit goed aan bij Nederland Leest: Zeer Korte Verhalen (ZKV) op een andere manier gebracht.

Publiek is van harte welkom bij deze feestelijke start van Nederland Leest. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna