Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 november 2015 Dutchen neemt camping Corfwater in Petten over

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Wethouder Jelle Beemsterboer heeft woensdagmorgen 4 november 2015 een overeenkomst ondertekend met ontwikkelaar TIC West BV, waarmee de herontwikkeling van camping Corfwater in Petten een grote stap dichterbij is gekomen.

TIC West BV is ontwikkelaar voor beheer- en verhuurorganisatie Dutchen.

Tegelijkertijd tekende TIC West BV een koopovereenkomst met de familie Sips, waarin Adri Mijnheer van "Van de Loosdrecht recreatiebedrijfsmakelaars" bemiddelde, waarmee TIC West BV eigenaar is geworden van Camping Corfwater.

Camping Corfwater in Petten wordt getransformeerd tot een voor het publiek toegankelijk duinlandschap, met daarin recreatiewoningen die het jaar rond te huren zijn, waar een ontmoetingsplek met informatiecentrum staat en waar een directe verbindingsroute loopt tussen het strand en het dorpscentrum van Petten.

Daarmee wordt er uitvoering gegeven aan een groot deel van het inrichtingsplan 'Petten in de Duinen' dat op 25 maart 2014 door de gemeenteraad is vastgesteld.

"Met de verkoop aan Dutchen krijgt ook dit deel van de Structuurvisie Petten vorm. Dutchen laat in andere parken zien hoe hoogwaardig het hier kan worden, hun continue aandacht voor kwaliteit belooft veel voor Petten" zegt wethouder Jelle Beemsterboer.

De uitvoering van dit plan ligt nu, met uitzondering van het ontmoetingsplein, informatiecentrum en verbindingsroute, in handen van ontwikkelaar TIC West BV, die deze ontwikkeling geheel voor eigen rekening en risico op zich neemt. TIC West BV werkt daarbij samen met Dutchen als beheer- en verhuurorganisatie.

Dutchen staat bekend om zijn hoogwaardige recreatieve verhuur o.a. in Schoorl en op de Waddeneilanden. De familie Sips verkoopt, na vele jaren met heel veel plezier de camping gerund te hebben, de camping aan TIC West BV. De overdracht vindt plaats op 1 januari 2015 2016. "Hiermee wordt toch een periode van 4 jaar onzekerheid afgesloten, en daar zijn wij blij om. Nu kunnen wij ons concentreren op de ontwikkeling van het strandpaviljoen en de strandhuisjes op het nieuwe strand wat we samen met Thomas van de Ploeg willen realiseren", aldus René Sips.

De camping blijft zeker de komende twee jaar open en in bedrijf, maar nu onder leiding van TIC West BV. "Terwijl we volop aan de slag gaan met de plannen voor herontwikkeling, blijven we daarnaast hard werken om de camping minimaal op hetzelfde niveau te houden. Pas na de bestemmingsplanwijziging zullen we gefaseerd de camping afbouwen. Personeel van Sips blijft in dienst om dit te waarborgen", volgens Mike Schouten van TIC West BV. Parallel daaraan wordt het plan voor Corfwater verder uitgewerkt.

De gemeente blijft met het aangaan van deze overeenkomst de regie houden op de herontwikkeling van de camping en heeft in de overeenkomst alle ruimtelijke voorwaarden voor de ontwikkeling veilig gesteld. Met de herontwikkeling van de camping wordt er een verbeterde relatie gelegd tussen dorp en strand, wordt het toeristenseizoen verlengd en krijgt Corfwater een kwaliteitsimpuls. Dit zorgt voor een economische impuls voor Petten en de leefbaarheid in Petten zal hierdoor toenemen.

TIC West BV zal de komende tijd samen met de gemeente en met de klankbordgroep Petten gaan werken aan een masterplan voor Corfwater. Het hele dorp zal via de inmiddels bekende informatiebijeenkomsten over de voortgang geïnformeerd worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna