Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 november 2015 Jeugdbus KopGroep Bibliotheken naar AZC in Den Helder

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - De jeugdbus van KopGroep Bibliotheken rijdt vanaf november 2015 iedere veertien dagen naar het AZC in Den Helder. Het is een drukke boel in de bus. De medewerkers hebben hun handen vol om al die enthousiaste kinderen in de rij voor de balie in te schrijven en wegwijs te maken in de rijdende jeugdbibliotheek. Het AZC aan de Nieuweweg is een gezinslocatie. Hier wonen veel gezinnen met minderjarige kinderen, afkomstig uit alle hoeken van de wereld.

Net als alle andere kinderen in Nederland kunnen ook de kinderen die in het AZC wonen gratis lid worden van de bibliotheek. Juist voor deze kinderen, die vaak al veel hebben meegemaakt, is het heerlijk om plaatjes te kunnen kijken, te genieten van een verhaal en Nederlandse woordjes te leren. In samenwerking met het COA (Centraal orgaan Opvang Asielzoekers) is afgesproken dat de jeugdbus eens in de veertien dagen op woensdagmiddag op het terrein van het AZC aan de Nieuweweg in Den Helder staat.

KopGroep Bibliotheken heeft geen Arabische of Engelse kinderboeken in de collectie. Maar volgens de medewerkers van het COA is dat geen enkel probleem, omdat het voor deze kinderen juist belangrijk is om direct met de Nederlandse taal in aanraking te komen. Veel kinderen komen samen met hun ouders naar de bus. Op die manier maken ook volwassen bewoners van het AZC kennis met de bibliotheek.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna