Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 15 december 2015 Provincie Noord-Holland positief over plan strandhuisjes kust Petten

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Provincie Noord-Holland is positief over het plan voor verschillende strandhuizen aan de kust van Petten. Het plan geeft ruimte aan het ontwikkelen van 80 strandhuisjes, 5 beachhouses en 2 strandpaviljoens op een nieuw stuk Noord-Hollandse kust.

In het bestemmingsplan Kustzone Petten worden in de overgang van strand naar duingebied 80 seizoensgebonden strandhuisjes, 5 permanente beachhouses en 2 strandpaviljoens toegestaan. De luxe strandhuisjes en beachhouses komen tegemoet aan de recente ontwikkelingen van recreatiebehoefte.

Nu de kust van Petten met behulp van zand weer op kracht is, liggen er vele kilometers nieuw strand, duin, natuur en is een schitterend recreatiegebied ontstaan. Daar horen passende recreatievoorzieningen bij. "Ik ben enthousiast over de kansen die nu benut worden. Met de juiste vormgeving en het gebruik van natuurlijk materialen zullen strand- en natuurliefhebbers optimaal kunnen genieten van de natuur, de zee en de rust", aldus gedeputeerde Joke Geldhof.

Zowel de zeezijde als het strand blijven openbaar toegankelijk voor alle bezoekers. De gemeente Schagen zal daarop toezien. Het bestemmingsplan wordt op 15 december 2015 door de gemeente vastgesteld.

Kust op Kracht

De nieuwe kust bij Petten is een onderdeel van het project 'Kust op Kracht'. De provincie Noord-Holland werkt samen met gemeenten, natuurorganisaties, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, ondernemers en bewoners verder aan het verfraaien van het landschap door projecten te ondersteunen die de natuurbeleving, recreatie en toerisme bevorderen. Met als einddoel een aantrekkelijke kust.

Kijk voor meer informatie op: www.kustopkracht.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna