Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 december 2015 Nieuwe tentoonstelling in bibliotheek Tuitjenhorn

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Momenteel is er weer een nieuwe expositie te zien in de bibliotheek van Tuitjenhorn. Tot 7 januari 2016 kunnen bezoekers foto's van Joke Ligthart-Wognum bekijken. In de vitrines zijn artikelen van de Wereldwinkel uitgestald.

Joke Ligthart-Wognum (1955) heeft de liefde voor fotograferen meegekregen van haar vader. Ze heeft diverse cursussen gevolgd, zit op een fotoclub en gaat regelmatig op pad om op locatie te fotograferen. Ze kiest dan vaak voor landschappen of bijzondere details. Het licht speelt een belangrijke rol in haar werk. Ook vindt ze het leuk om mensen vast te leggen. "Mensen zijn het mooist als ze zichzelf zijn" zegt ze daarover.

Wereldwinkel

In de vitrines zijn artikelen van de Wereldwinkel Warmenhuizen te zien, zoals kerstdecoraties, schalen en ansichtkaarten. Een kleine impressie van het assortiment van de Wereldwinkel. De voorwerpen zijn niet te koop in de bibliotheek, maar in de winkel in Warmenhuizen. Door bij de Wereldwinkel te kopen worden goede doelen gesteund, zoals het bevorderen van eerlijke handel. Op die manier wordt gestreefd om de arbeids- en leefomstandigheden van producenten in Afrika, Azië en Latijns-Amerika te verbeteren. Fair Trade handel draagt bij aan sociale gelijkheid en economische zekerheid. Het gaat om verantwoorde prijzen, leefbare lonen, verantwoorde arbeidsomstandigheden, geen kinderarbeid of gedwongen arbeid.

Wereldwinkels in Nederland kopen hun producten in bij een selecte groep Fair Trade importeurs. De wereldwinkel in Warmenhuizen bestaat al ruim 25 jaar en is gevestigd in de voormalige zaadhandel van de firma Beemsterboer, Dorpsstraat 213. De winkel is open van dinsdag t/m zaterdag van 9.30 tot 17.00 uur. Per 1 januari 2016 zijn de openingstijden van 13.00 tot 17.00 uur.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna