Cultuur, Sport & Recreatie: 28 december 2015 Hollands Kroon ondersteunt restauratie Michaëlskerk in Oosterland

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college heeft besloten om de Protestantse Gemeente in Wieringen een eenmalige subsidie te geven van € 18.500,-. Door deze financiële ondersteuning kunnen zij de restauratie van de torenspits van de Michaëlskerk afronden.

De Michaëlskerk is een rijksmonument en is volledig in eigendom van de Protestantse Gemeente. De Protestantse gemeente heeft via fondsenwerving zelf een bedrag voor de restauratie bijeengebracht. Dit bleek niet genoeg doordat meer stenen in de spits vervangen moest worden.Het college heeft daarom besloten om een subsidie toe te kennen voor het behoud van de torenspits.

Torenspits

De gemetselde torenspits heeft last van vochtdoorslag; de poreuze stenen laten veel water door naar de binnenzijde van de toren. Daarnaast zijn de stenen beschadigd en vallen er regelmatig stukjes steen naar beneden. Veel beschadigde stenen moeten daarom worden uitgehakt en vervangen door nieuwe. Vervolgens worden de stenen en voegen van de torenspits waterdicht gemaakt met een waslaag.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna