Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 07 januari 2016 Winterlezingen bij Ecomare 12 en 26 januari en 9 en 23 februari 2016

Ecomare logoBron: Ecomare - Volgende week dinsdag gaan de winterlezingen weer van start. Dit jaar draait het om het thema 'beheer'. Op drie dinsdagavonden zijn er lezingen, op de vierde avond kun je je kennis van de natuur testen in de Texelse natuurquiz. Opgave voor de winterlezingen is niet nodig. Iedereen is van harte welkom op de betreffende avonden om 20 uur in het veldcentrum van Ecomare. Entree is € 5,- inclusief koffie of thee.

12 januari 2016

De eerste lezing is op dinsdag 12 januari 2016. Leo Linnartz van Stichting Ark vertelt over het beheer van duingebieden door het inzetten van graasdieren. De voor- en nadelen van de verschillende diersoorten komen aan bod.

26 januari 2016

Op dinsdag 26 januari 2016 houdt Ernst Lofvers van Rijkswaterstaat een lezing over kustbeheer in het waddengebied. Het verhaal gaat over de veranderingen in de vormen van eilanden, zandbanken en geulen in het waddengebied en hoe daarop gereageerd wordt.

9 februari 2016

Arjan Berkhuysen van de Waddenvereniging komt op dinsdag 9 februari 2016 over de toekomst van het waddengebied vertellen. De lezing behandelt trends en ontwikkelingen in het waddengebied en hoe we daar het beste mee om kunnen gaan.

23 februari 2016

Op dinsdag 23 februari 2016 wordt de serie afgesloten met een Texelse natuurquiz.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna