Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 januari 2016 Helderse Raadsleden lezen voor tijdens Nationale Voorleesdagen

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Om nog eens extra te benadrukken hoe belangrijk voorlezen is voor de taalontwikkeling van jonge kinderen, gaan Helderse raadsleden tijdens de Nationale Voorleesdagen voorlezen op voorschoolse instellingen.

KopGroep Bibliotheken maakte afspraken met diverse instellingen. De raadsleden lezen voor uit het bekroonde Prentenboek 'We hebben er een geitje bij'.

Wie lezen voor?

Bij de start van de Voorleesdagen, op woensdag 27 januari, leest Janneke Kostelijk om 10.00 uur voor bij Peuterspeelleergroep De Dijkstappers in de Californiëstraat. Ook Tjitske Biersteker is deze ochtend paraat. Om 10.45 uur verrast ze de peuters van Christelijk Kinderdagverblijf De Kleine Reiziger in de Lekstraat met een mooi verhaal. Carla van Driesten is om 10.00 uur actief bij de Bonte Bijtjes in de IJsselmeerstraat.

Ook de dagen erna wordt voorgelezen. Raadslid Jan Klopstra gaat donderdag 28 januari 2016 om 10.00 uur naar Kinderdagverblijf K'nijntje aan de A.R. Verschoorlaan.

Adriana Hogendoorn is vrijdag 29 januari 2016 om 10.00 uur te vinden bij Kinderdagverblijf Pomponella in Boterzwin.

Janneke Kostelijk leest maandag 1 februari 2016 nogmaals voor. Dit keer bij Peuterspeelleergroep Het Waterkasteel aan de Javastraat. Ze begint daar om 10.00 uur.

Michiel Wouters is dinsdag 2 februari 2016 om 9.15 uur te gast bij Peuterspeelleergroep de Wadlopers aan de A.R. Verschoorlaan en Roy Slort gaat donderdag 4 februari 2016 om 9.30 uur voorlezen bij De Strandlopers in de Stakman Bossestraat. Tot slot gaat Sacha Houtveen vrijdag 5 februari 2016 om 9.00 uur naar Holderdebolder in de Lombokstraat.

Over de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 27 januari 2016 tot en met zaterdag 6 februari 2016. Tijdens deze dagen staat het voorlezen aan jonge kinderen tot zes jaar centraal. KopGroep Bibliotheken organiseert ook nog voorleesontbijten, voorstellingen en voorleesfeestjes in verschillende vestigingen. Voor meer informatie: www.kopgroepbibliotheken.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna