Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 januari 2016 Nieuwe wandelroutes tussen Schagen, Schoorl en Oudkarspel

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Ook in de buurt van Valkkoog, Sint Maarten, Eenigenburg, Tuitjenhorn en Waarland worden wandelroutes aangelegd in de stijl van het Wandelnetwerk Noord-Holland.

Bestaande routemarkeringen en informatieborden worden vervangen, zodat het direct aansluit op de aangrenzende wandelnetwerken in Schagen, Schoorl, Oudkarspel en andere delen van Noord-Holland. Bovendien worden nieuwe boerenlandpaden en aantrekkelijke wandelroutes toegevoegd. Het veldwerk is gestart in januari 2016.

De bestaande wandelroutes gaan niet verloren, maar worden voortaan bewegwijzerd in de stijl van het Wandelnetwerk met genummerde keuzepunten en gekleurde pijlstickers. Iedere wandelaar kan op basis van de keuzepunten zelf een route samenstellen. Ook kan bij één van de vijf startpunten gekozen worden uit unieke wandelroutes een eigen routekleur en verschillende lengte. De startpunten in Valkkoog, Sint Maarten, Eenigenburg, Tuitjenhorn en Waarland worden voorzien van een informatiepaneel. De 13 routes worden ook opgenomen in de online routeplanner. Daarbij is de gratis app Wandelnetwerk Noord-Holland ontwikkeld om snel en gemakkelijk de routekaarten en informatie bij de hand te hebben.

Deze routes zijn financieel mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland en Gemeente Schagen. Het wandelnetwerk is een initiatief van de samenwerkende gemeenten en terreinbeheerders in Noord-Holland. Het wordt gecoördineerd door Recreatie Noord-Holland.

Meer informatie is te vinden op www.wandelnetwerknoordholland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna