Cultuur, Sport & Recreatie: 21 januari 2016 Petten krijgt watersportpaviljoen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Het zuidstrand van Petten krijgt een paviljoen dat is gericht op (water)sport. Het sportpaviljoen is onderdeel van de totale toeristische impuls dat het nieuwe strand voor Petten zal bieden.

Gemeente Schagen heeft het sportpaviljoen via een aanbesteding aan de markt aangeboden. Drie partijen schreven in, met elk een eigen uniek ontwerp. Op basis van vooraf vastgestelde criteria van kwaliteit en visie werden de ontwerpen beoordeeld. De Combinatie van Strandvondst B.V. in Callantsoog (horeca) en uitjesbureau De Jongens uit Schoorl is de winnaar geworden. Richard Minkema van De Jongens uit Schoorl vertelt verheugd over de plannen op het strand van Petten.

"We gaan een paviljoen bouwen waar 'ongetemde' mannen en vrouwen kunnen sporten in een uniek gebied. We bieden in en rondom het watersportpaviljoen verschillende sporten aan. De belangrijkste zijn kitesurfen, blokarten, strandsportdagen voor scholen en verschillende groepslessen. Denk hierbij aan bootcamp en cross-fit trainingen op het strand. Daarnaast werken we samen met Beukers Bike Centre uit Petten en gaan we vanuit het sportpaviljoen strandevenementen als beachvolleybal toernooien en kitesurfwedstrijden organiseren. Het paviljoen krijgt natuurlijk omkleedruimtes, douches, trainingsruimtes en lockers om je gear in op te slaan. We blijven het hele jaar geopend want sporten op het strand doe je niet alleen in de zomer. Het ontwerp van het paviljoen is van Kerssens de Ruiter Architecten in Alkmaar, die ook Sports at Sea in Castricum en Aloha in Wijk aan Zee hebben ontworpen. De naam van het paviljoen is ook al bekend: Vitamine Zee. We houden geïnteresseerden de komende maanden op de hoogte via onze website www.vitaminezee.com en onze Facebookpagina."

Wethouder Beemsterboer is enthousiast over het sportpaviljoen: "Petten stond al bekend als perfecte surfspot, nu kunnen alle liefhebbers van water en strandsporten in Petten hun passie uitoefenen bij dit voor Nederland unieke sportpaviljoen."

De gemeente Schagen en de winnaar van de aanbesteding ontwikkelen het schetsontwerp verder naar een definitief ontwerp. De planning is dat het sportpaviljoen vanaf 1 juni 2016 open is.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna