Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 01 februari 2016 Nieuwe zwemplekken in Noord-Holland (oa 4 in Schagen)

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Noord-Holland krijgt er acht nieuwe zwemplekken bij. Het gaat om: Strand IJburg (Amsterdam), Villa Westend (Velsen), Petten Centrum, Petten West, Nolmerban en Hazerdwarsdijk (alle vier gemeente Schagen) en De Putten en Camperduin (alle twee gemeente Bergen).

Er verdwijnt één zwemplek. De Ursemmerplas in Koggenland heeft al jaren een slechte waterkwaliteit door ongewenste bacteriën en blauwalgproblemen en wordt daarom opgeheven als zwemplek.

Officiële lijst ter inzage

De provincie Noord-Holland moet jaarlijks de lijst met officiële zwemplekken opstellen en zo nodig herzien. Dat is ook nu weer gebeurd. Het besluit ligt van 1 februari 2016 tot 13 maart 2016 ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen zienswijzen indienen tegen het genomen besluit. Na verwerking van de ingediende zienswijzen wordt de definitieve lijst in april 2016 door de provincie vastgesteld.

Meer informatie over de terinzagelegging staat op de provinciale website. Met de voorgestelde wijzigingen zijn er met ingang van het zwemseizoen 2016, 152 officiële zwemplekken in Noord-Holland.

Controle

Bij alle nieuwe officiële zwemplekken komen publieksinformatieborden met daarop onder andere een kaartje, aanduiding van mogelijke vervuilingsbronnen, de waterkwaliteitsklasse en de verboden die gelden. Via onder andere www.zwemwater.nl kan iedereen tussen 1 mei 2016 en 1 oktober 2016 zien waar het zwemwater veilig is.

Voor officiële zwemplekken geldt dat waterschappen en Rijkswaterstaat tussen 1 mei 2016 en 1 oktober 2016 minimaal eenmaal per maand de waterkwaliteit controleren. Tot 2016 hield de provincie Noord-Holland daarnaast toezicht op de hygiëne en veiligheid van deze locaties. Deze functie is per ingang van dit jaar overgenomen door de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Noord-Holland Noord die nu in opdracht van de provincie toezicht op de waterkwaliteit en hygiëne houdt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna