Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 15 februari 2016 Aanleg strandtrappen in Petten van start gegaan

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - In de tweede week van februari 2016 is de aanleg van de twee nieuwe strandtrappen in Petten van start gegaan. De trappen gaan leiden naar twee paviljoens die er nog moeten komen: 'Zee & Zo' en 'Prince George' en naar het nog te bouwen sportpaviljoen op het zuidelijk gelegen activiteitenstrand. De trappen zijn begin april 2016 gereed. Het nieuwe paviljoen van "Zee en Zo" waaraan nu volop gebouwd wordt, zal niet lang daarna ook gereed zijn.

De strandtrappen worden geplaatst door de firma K. Dekker uit Warmenhuizen. Het ontwerp is van landschapsarchitect Rob van Dijk van Dijk & Co landschapsarchitectuur. De eerste trap komt bij de Noorderhazedwarsdijk en de tweede trap komt bij de opgang 'Petten centrum', bij Corfwater.

Als de trappen in april 2016 zijn voltooid, kunnen zij meteen door iedereen in gebruik worden genomen. Via de trappen kunnen de bezoekers het nieuwe strand makkelijker bereiken, voor een mooie wandeling langs de kust van Petten. Later in het seizoen zal ook zonnebaden op het strand meer voorkomen en kunnen de badgasten via de trappen snel bij hun favoriete plek in de zon komen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna