Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 10 maart 2016 Burgemeester Van Kampen opent Schager website

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De historie van de stad Schagen is zo veel rijker dan alleen de kerkbrand, Bok en de dubbele moord. De website www.geheugenvanschagen.nl onderstreept dat in geuren en kleuren, in woord en beeld.

Burgemeester Marjan van Kampen opende donderdagmiddag 3 maart 2016 de website, die door Meesterlijk Schagen is ontworpen. Het Geheugen is een veelkleurig palet van de stadsgeschiedenis. De dertig clips, die ten grondslag lagen aan de veel bekeken film 'Een wandeling door zeshonderd jaar stadsgeschiedenis', vormden het fundament van de site. Er is echter veel meer. Uit een zeer grijs verleden, maar er is bijvoorbeeld ook over de Westrfriese Folklore veel te lezen en te horen.

De site wordt deze weken dagelijks aangevuld met informatie. Leerlingen van basisscholen en scholieren van het voortgezet onderwijs kunnen hier bij projecten hun voordeel mee doen. De site biedt nieuwe inwoners de kans zich razendsnel vertrouwd te maken met de wortels van hun woonomgeving. En voor de inwoners, die zich al lang thuis voelen in de stad, is er een nieuwe bron om hun kennis te verrijken.

Meer is te zien op www.geheugenvanschagen.nl

Een ieder die interessante informatie heeft kan een bijdrage leveren aan de 'Schager wikipedia' via

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna