Cultuur, Sport & Recreatie: 10 maart 2016 Burgemeester Van Kampen opent Schager website

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - De historie van de stad Schagen is zo veel rijker dan alleen de kerkbrand, Bok en de dubbele moord. De website www.geheugenvanschagen.nl onderstreept dat in geuren en kleuren, in woord en beeld.

Burgemeester Marjan van Kampen opende donderdagmiddag 3 maart 2016 de website, die door Meesterlijk Schagen is ontworpen. Het Geheugen is een veelkleurig palet van de stadsgeschiedenis. De dertig clips, die ten grondslag lagen aan de veel bekeken film 'Een wandeling door zeshonderd jaar stadsgeschiedenis', vormden het fundament van de site. Er is echter veel meer. Uit een zeer grijs verleden, maar er is bijvoorbeeld ook over de Westrfriese Folklore veel te lezen en te horen.

De site wordt deze weken dagelijks aangevuld met informatie. Leerlingen van basisscholen en scholieren van het voortgezet onderwijs kunnen hier bij projecten hun voordeel mee doen. De site biedt nieuwe inwoners de kans zich razendsnel vertrouwd te maken met de wortels van hun woonomgeving. En voor de inwoners, die zich al lang thuis voelen in de stad, is er een nieuwe bron om hun kennis te verrijken.

Meer is te zien op www.geheugenvanschagen.nl

Een ieder die interessante informatie heeft kan een bijdrage leveren aan de 'Schager wikipedia' via

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna