Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 13 april 2016 Gemeente Den Helder steunt nieuwe sport- en beweegprojecten

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - De gemeente Den Helder steunt een initiatief van zeven organisaties in Julianadorp om wijkbewoners die niet of te weinig bewegen, aan te zetten dat vooral te gaan doen.

Door hiervoor een intentieverklaring te ondertekenen kunnen de organisatoren subsidie aanvragen bij het Rijk. Het gaat om het project 'Julianadorp in beweging', waarvoor een bedrag van rond de 100.000 euro wordt aangevraagd.De organisaties willen vooral 65+ers die onvoldoende actief zijn, in beweging zien krijgen. Allereerst door het aanleggen van een beweegtuin bij verzorgingscentrum Buitenveld. In dit project speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol.

Daarnaast willen de organisaties de oudere wijkbewoners een gevarieerd beweegaanbod presenteren. Onder deskundige begeleiding kunnen zij gericht aan hun fitheid werken, voordat zij gaan deelnemen aan de sport- of beweegactiviteit van hun voorkeur. Daarvoor willen zij een beweegtuin realiseren bij verzorgingscentrum Buitenveld. Naast de bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers kunnen ook de oudere Julianadorpers daarvan gebruik maken.

Verder kunnen geïnteresseerden gedurende 42 weken tegen een gering bedrag kennismaken met een aangepaste vorm van basketbal, easy-tennis, nordic-walking en trainingen op het gebied van evenwicht, balans en valpreventie. Alle 65+ers uit Julianadorp krijgen hiervoor een uitnodiging, in combinatie met een fittest.

Gemeente als regisseur

De gemeente streeft naar sterke (wijk)sportverenigingen met een actief vrijwilligersbestand, maar heeft geen geld om dit soort activiteiten te financieren. In de rol van regisseur zoekt de gemeente daarom naar andere wegen, bijvoorbeeld door samenwerking tussen publieke en private partijen te bevorderen. Door afzonderlijke plannen samen te voegen, heeft een sportproject of sportactiviteit meer bereik en effect. En projecten die gezamenlijk worden gedragen maken meer kans op subsidie. Zo krijgen de mensen die dat nodig hebben meer kans om actief te worden. Daarom tekent de gemeente binnenkort de intentieverklaring die nodig is voor de subsidieaanvraag. De deelnemende organisaties zijn Classic Gym, Gymnastiekvereniging Sportlust, Basketbalvereniging Julianadorp, Tennisvereniging Julianadorp, Omring (locatie Buitenveld), MEE en de Wering.

De aanvraag gebeurt overigens door Sportservice Den Helder, het sportloket van de gemeente Den Helder. De subsidie voor het project wordt aangevraagd bij Sportimpuls, een landelijke subsidieregeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De subsidie is bestemd voor lokale sport- en beweegaanbieders die gezamenlijk activiteiten organiseren die aansluiten bij de behoefte. Voorwaarde voor een aanvraag is dat de gemeente die onderschrijft.

Sportimpuls heeft eerder subsidie verleend voor het project 'Rugbystars' van de Rugbyclub Den Helder, 'Vitaal Nieuw Den Helder' (gericht op ouderen in Nieuw Den Helder) en 'MAKI' (project voor leerlingen in het VMBO).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna