Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 22 april 2016 2,9 miljoen euro voor Alantikwall in het Waddengebied

Cultuurcompagnie Noord-Holland: Het Waddenfonds heeft de subsidieaanvraag voor het project 'Atlantikwall in het Waddengebied' volledig gehonoreerd met een bijdrage van 2,9 miljoen euro. Het project ontsluit in drie en een half jaar zes locaties van de voormalige Atlantikwall in Noord-Holland, Friesland en Groningen. Bunkers worden toegankelijk gemaakt, er wordt informatie over de Tweede Wereldoorlog in het Waddengebied ontsloten, er komen fiets- en wandelroutes en een educatief programma. De projectleiding berust bij Zeestad in Den Helder. De totale kosten van het project bedragen 4,4 miljoen euro.

De projectgroep gaat in het Waddengebied een gevarieerd erfgoedprogramma ontwikkelen. Bunkers en stellingen worden toegankelijk gemaakt. Laatste ooggetuigenverslagen worden vastgelegd. Toeristische erfgoedroutes worden ontwikkeld. Dit in combinatie met een digitale ontsluiting, culturele uitingen en educatieve programma's. De eerste stappen zijn al gezet op de Friese Waddeneilanden, dankzij de honorering van bunkerherstel op de vier Friese Waddeneilanden (Waddenfonds in 2012). Nu kan de volgende stap worden gezet met een waddenbrede, integrale aanpak die het versnipperde en verwaarloosde oorlogserfgoed verbindt. En herstelt tot een duurzame toeristisch recreatieve trekpleister rond een beleefbare en betekenisvolle geschiedenis; lokaal, bovenregionaal en internationaal.

Door bovenregionale samenwerking tussen organisaties in de Waddenkustprovincies is het project 'Atlantikwall in het Waddengebied' tot stand gekomen. Fysiek gaat het om zes plekken, verspreid over de provincies, versterkt met een overkoepelend erfgoedprogramma:

Cultuurcompagnie Noord-Holland is vanaf het begin betrokken bij de opzet van het projectplan en het indienen van de subsidieaanvraag. Onze partner in Noord-Holland is Zeestad te Den Helder, de ontwikkelmaatschappij die penvoerder is van het project. In 2014 organiseerden wij samen met onze partners in Groningen en Friesland de werkconferentie in Huisduinen. Hier werd de aftrap gegeven voor het opstellen van de aanvraag.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna