Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 22 april 2016 Den Helder: School 7 open voor publiek

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Maandagmorgen 18 april 2016 ging School 7 open voor het publiek. Dat gebeurde met een voordracht door stadsdichter Jack Beneker, die speciaal voor de nieuwe bibliotheek het gedicht Wachtende woorden schreef. Binnenkort siert dit gedicht de gevelsteen bij de entree van het gebouw.

Het schoolgebouw uit 1905 is de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd en vormt samen met de nieuwbouw een opvallend baken in de stad. Architecten Evelien van Veen en Marcel van der Veer hebben de structuur van de oude school intact gehouden en met veel oog voor detail en respect voor wat was een unieke bibliotheek ontworpen waarin veel te ontdekken valt. Zowel binnen als buiten het gebouw. Woningstichting Den Helder is de opdrachtgever van dit bijzondere project.

Met de opening van School 7 is een belangrijke mijlpaal in de stadsvernieuwing van Den Helder bereikt. De bibliotheek en haar partners trekken duizenden bezoekers per week en dat zal naar verwachting in het nieuwe gebouw alleen maar toenemen. School 7 is een mooie verbinding tussen Willemsoord en de - al deels- vernieuwde Beatrixstraat. Dat is goed te zien als je in het gebouw door de enorme ramen aan de ene kant op de haven uitkijkt en aan de andere kant de stad ziet.

De officiële opening is op 21 mei 2016. Dit wordt gevierd met een 'feestje voor de stad' met straattheater en leuke activiteiten. Dat hele weekend houden de bibliotheek, de Helderse Volksuniversiteit, de Historische Vereniging en de werkgroep genealogie een feestelijk Open Huis om bezoekers te laten zien wat de nieuwe 'huiskamer van de stad' allemaal te bieden heeft.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna