Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 mei 2016 Den Helder: Openingsweekend School 7 op 21 en 22 mei 2016

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Zaterdag 21 mei 2016 wordt de opening van School 7 gevierd met een feestje voor de stad. KopGroep Bibliotheken organiseert dit samen met Woningstichting en de Helderse Ondernemersvereniging.

Het spektakel begint om 12.00 uur. Van School 7 naar de Beatrixstraat ligt een lange rode loper om bezoekers gastvrij te verwelkomen in de nieuw geopende bibliotheek. In het centrum en rond School 7 kan iedereen die dag genieten van professioneel straattheater en muziek. In de Keizersgracht vaart een muziekboot en op het terras van Windkracht 13 speelt Granddad Daniel. Kinderen kunnen op de foto met levensgrote kinderboekenfiguren als Dolfje Weerwolfje, Dikkie Dik, Kikker en Muis. In de stad komt het publiek Living Statues tegen, maar ook de Sea Side Jazz band, de pretpolitie, Jumbo de Olifant en theatergroep Close Act met White Wings en de I-Puppets.

Parade

Er wordt een heuse parade georganiseerd van straatartiesten. Die begint om 15.00 uur in het stadspark op het Julianaplein en voert via de Spoorstraat, Keizerstraat en Beatrixstraat naar School 7. Iedereen is welkom om aan te sluiten en gezellig mee te wandelen naar het nieuwe pand. Daar brengt een levensgrote operazangeres een serenade.

Open Huis

In School 7 houden de bibliotheek, de Volksuniversiteit en de Historische Vereniging zowel op zaterdag 21 mei 2016 als zondag 22 mei 2016 van 12.00 tot 16.00 uur Open Huis. Het publiek kan lekker rondkijken in het gebouw, kennismaken met het nieuwe programma van de Volksuniversiteit en ook zijn er leuke acts. Een levende jukebox draagt favoriete gedichten voor en de dames van de Culturele Apotheek verhelpen klachten met het voorschrijven van het juiste boek.

Muziekprogramma

Zondag speelt Sax&City vanaf 14.00 uur in de hal. Die middag zijn er ook optredens van lokale artiesten in Zaal 7:

12.00 uur Ed de Jongste
13.00 uur Bad Boys & Girls met eigen werk
14.00 uur Michiel Tegelberg
14.30 uur Par Hasard
15.00 uur Rik Bodylanguage met BL Rem!x en ouTsTanding
15.30 uur Nelleke Kooijman

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna