Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 25 mei 2016 Feestelijke opening nieuwe bibliotheek in School 7 (Den Helder)

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - Het openingsweekend van de nieuwe bibliotheek in School 7 moest een feestje voor de stad worden, voor groot en klein. En dat is gelukt.

Van de voordeur naar de Beatrixstraat lag afgelopen zaterdag een 40 meter lange rode loper om bezoekers gastvrij welkom te heten. In het centrum was straattheater te zien en muziek te horen. Sprookjesachtige figuren op stelten, een grote olifant, een bijzonder politie-duo te paard, maar ook herkenbare kinderboekenfiguren als Dolfje Weerwolfje, Dikkie Dik, Kikker en Muis liepen rond.

Theatergezelschap Close-Act verraste het massaal toegestroomde publiek met wonderlijke constructies en tot de verbeelding sprekende acts. Zoals de i-Puppets, een soort buitenaardse wezens met grote ogen. De White Wings en Saurussen liepen aan het einde van de middag onder tromgeroffel in parade naar School 7 waar een operazangeres een serenade bracht.

Meer dan tweeduizend bezoekers bezochten School 7 om het bijzondere gebouw te bekijken, informatie krijgen over het nieuwe programma van de Helderse Volksuniversiteit en te zien wat de Helderse Historische Vereniging en de werkgroep Genealogie te bieden hebben. Wie last had van kwaaltjes kon bij de Culturele Apotheek terecht voor een boekenrecept op maat, de poëzie jukebox droeg op bestelling gedichten voor en op de jeugdafdeling gingen kinderen op theevisite bij personages uit Alice in Wonderland.

De bibliotheekmedewerkers hopen dat veel mensen -opnieuw- kennis hebben gemaakt met de bibliotheek en vanaf nu School 7 vaker zullen bezoeken. Tot 1 juni 2016 geldt een aantrekkelijke aanbieding: voor een tientje kan de rest van 2016 geleend worden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna